JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO: – Tariffresultatet viser at det norske systemet fungerer godt

LO-leder Gerd Kristiansen er godt fornøyd med lønnsutviklingen i Norge i fjor. I morgen skal hun lede LOs representantskap som skal vedta kravene ved årets oppgjør.

LO-leder Gerd Kristiansen er godt fornøyd med lønnsutviklingen i Norge i fjor. I morgen skal hun lede LOs representantskap som skal vedta kravene ved årets oppgjør.

Erlend Angelo

– Resultatet viser at fjorårets lønnsoppgjør var fornuftig, og at en ordnet lønnsdannelse er et stort fortrinn for norsk økonomi, mener LO-leder Gerd Kristiansen.

2015021712000020230821171436

torgny@lomedia.no

Lønnsveksten for NHO-bedriftene i industrien er foreløpig anslått til 3 ¼ prosent for alle ansatte fra 2013-2014.

– Dette er i tråd med de forutsetningene som ble lagt under hovedoppgjøret i 2014, og viser at det norske systemet for lønnsdannelse fungerer godt. Resultatet fra 2014 viser et fornuftig lønnsoppgjør som sikrer kjøpekraft for lønnsmottakerne, samtidig som det ikke forverrer bedriftenes kostnadssituasjon sier LO-leder Gerd Kristiansen i en pressemelding.

Den norske modellen

Hun understreker også betydningen av den norske modellen for lønnsoppgjørene:

– Den ordnede lønnsdannelsen er et stort fortrinn for norsk økonomi og bygger på den sentrale rollen det organiserte arbeidsliv har i Norge. Dette er kjernen i trepartssamarbeidet om økonomi og sysselsetting, som den nåværende regjeringen burde tillegge litt større vekt når den eksperimenterer med arbeidslivsreguleringen, sier hun.

Parallelle sektorer

Kristiansen legger også merke til at lønnsutviklingen i de uliek sektorene er ganske parallelle.

– Det er viktig for å sikre solidariteten og bærekraften i den norske modellen, sier hun.

LES OGSÅ: TRAFF NESTEN BLINK

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy