JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO er positiv til at DNB og Sparebank1 går sammen om forsikring

POSITIV: – Fusjonen kan gi oss mulighet til å forhandle fram enda bedre avtaler for LOfavør, sier LO-sekretær Terje O. Olsson

POSITIV: – Fusjonen kan gi oss mulighet til å forhandle fram enda bedre avtaler for LOfavør, sier LO-sekretær Terje O. Olsson

Sissel M. RAsmussen

Fusjonen mellom Sparebank 1 skadeforsikring og DNB Forsikring kan føre til et bedre tilbud for LOs medlemmer, mener LO-sekretær Terje O. Olsson.

2018062210054820230821171436

torgny@lomedia.no

Onsdag ble det kjent at Sparebank1, som blant annet leverer forsikringstjenester til LOfavør, går sammen med Norges største bank og danner et felles forsikringsselskap. Dette blir landets tredje største forsikringsselskap.

De nesten én million LO-medlemmene vil utgjøre en betydelig del av kundemassen for det nye selskapet.

DNB blir medeier i selskapet som tilbyr fordelsprogrammet til 930.000 LO-medlemmer

Positivt for LO

– Jeg tror dette vil være positivt for LOs medlemmer. Dette vil gi oss mulighet til å forhandle fram enda bedre avtaler for LOfavør, og det vil være en fordel for oss å kunne benytte oss av DNBs infrastruktur, sier LO-sekretær Terje O. Olsson.

Det er han som er styreleder for LOs fordelsprogram, LO Favør.

Ut fra et eiersynspunkt, synes han også fusjonen er positiv, fordi det vil gjøre Sparebank1-gruppen til en enda større aktør i det norske forsikringsmarkedet.

Olsson understreker at dette er en foreløpig kommentar. Han uttaler seg på bakgrunn av den pressemeldingen som ble sendt ut onsdag etter at børsen stengte.

Her er LO-forbundene som mister flest medlemmer og som øker mest

LO eier 9,6 prosent

Etter det Frifagbevegelse.no forstår, har ikke DNBs satsing på forsikring vært noen stor suksess, så de har vært interessert i å gjøre noe, slik at de kunne bli en sterkere aktør i forsikring.

Det nye selskapet kommer til å bli en del av Sparebank1-gruppen, men blir eid 60 prosent av Sparebank1 og 40 prosent av DNB. LO eier 9,6 prosent av aksjene i Sparebank1-gruppen.

Administrerende direktør i LOfavør, Heidi Myhr, sier til Frifagbevegelse.no at det ikke er noen endringer i samarbeidsavtalen mellom LOfavør og Sparebank1. Selskapet LOfavør er heleid av LO og LO-forbundene, og kjøper tjenester fra Sparebank1 blant annet på forsikringstjenester, blant annet det som er kjent som kollektiv hjemforsikring.

LOfavør har nylig byttet navn fra Sparebank1 medlemskort til LOfavør.

Tilbudet til LOs medlemmer uendret

– Det betyr at tilbudet til LOs medlemmer kommer til å bli som før, forsikrer Myhr.

I løpet av september regner Myhr med at mer er klartlagt.

Fusjonen blir mellom de to selskapene DNB Forsikring og Sparebank 1 Skadeforsikring. Det er foreløpig bare inngått en intensjonsavtale. Blant annet skal myndighetene godkjenne fusjonen.

Hvis alt går etter planen, vil fusjonen bli gjennomført fra og med 1. januar 2019.

Det nye selskapets distribusjon vil skje digitalt, via kundesentre og gjennom bankenes tilsammen 350 lokale kontorer.

Det nye selskapet vil ved fusjonstidspunktet ha nærmere 1000 medarbeidere, heter det i pressemeldingen.

Da Stina sa fra om at hun hadde for mange kveldsvakter, fikk hun et svar mange unge vil kjenne igjen

To merkenavn

– Skadeforsikring er viktig for kundene våre. SpareBank 1 har vært flinke i dette markedet, og vi ser frem til å samarbeide om å bygge en betydelig aktør som både kan lage de beste kundeopplevelsene og gode resultater, sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB.

– Bransjetall viser at selskaper med bankdistribusjon tar markedsandeler og har god lønnsomhet. Sammen med DNB vil SpareBank 1 nå styrke distribusjonen av forsikring gjennom bankene. Samtidig vil vi få større kraft til å videreutvikle innovative og kundevennlige løsninger, og komme enda raskere på banen med nye produkter til kundene, sier Turid Grotmoll, konsernsjef i SpareBank 1 Gruppen.

Utad kommer kundene til å merke liten forskjell. De to merkenavnene kommer til å bli opprettholdt. DNB-kundene vil fortsatt kjøpe DNB-produkter via DNB, og Sparebank 1-kunder vil kjøpe Sparebank 1-produkter via Sparebank 1.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy