Frykter økt sykefravær og flere uføre

LO i Oslo-leder Roy Pedersen raser mot Arbeidstidsutvalget

PRESS: De foreslåtte endringene i «arbeidstidsreguleringen» vil legge ytterligere press på arbeidsfolk, mener Roy Pedersen, leder i LO i Oslo.

PRESS: De foreslåtte endringene i «arbeidstidsreguleringen» vil legge ytterligere press på arbeidsfolk, mener Roy Pedersen, leder i LO i Oslo.

Tri D. Nguyen

– Utvalgets flertall gjør det mulig å innføre 48-timersuke, bidrar til at færre får overtidsbetaling og foreslår å endre tarifferte offshoreturnuser ved lov.

2016012214080020160125152207

yngvil@lomedia.no

Lederen i LO i Oslo, Roy Pedersen, har ikke mye til overs for forslagene om «endret arbeidstidsregulering». Innstillingen til Arbeidstidsutvalget ble lagt fram 6. januar.

– Å endre tarifferte offshoreturnuser ved lov hevdes å være moderne, men var mest vanlig i Norge på 1920-30-tallet. Utvalget legger opp til at man må si opp tariffavtalen for å beholde dagens 1/3-regel, kommenterer Pedersen.

Les også: Frykter offshorearbeidere må jobbe to måneder i strekk

– Utvalget er også for at nattarbeid ikke starter før klokka 23 – etter individuell avtale. 130.000 arbeidsløse hjelper fram viljen, sier han.

– Politikere og arbeidsgivere understreker ukentlig nødvendigheten av at folk jobber lengre før de går av med pensjon. Nå er de for at Stortinget skal gjennomføre ytterligere tiltak som kan gi økt sykefravær og flere uføre.

Roy Pedersen understreker at LO i Oslo ennå ikke har diskutert innstillingen fra Arbeidstidsutvalget og at han snakker på vegne av seg selv.

– I vurderingen av innstillingen må ikke glemmes at stortingsflertallet allerede har forverret arbeidsmiljøloven, selv om LO, YS og Unio gjennomførte generalstreik mot dette.

• Følg FriFagbevegelse på Facebook og Twitter

Les også: Dette må du vite om Arbeidstidsutvalget

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy