LO i Sverige med alkohol-forbud

Håvard Sæbø

Det vil ikke lenger bli servert alkohol på arrangementer i regi av svensk LO.

2017102008000020171020143047

ragnhild@lomedia.no

Det ble bestemt på svensk LOs representantskapsmøte i går, skriver Arbetet. Fram til nå har man på arrangementer i regi av LO sentralt kunnet få inntil to glass vin eller øl, mens LO-distriktene har hatt sine egne regler. Den vedtatte alkohol-stoppen skal fra nå gjelde både lokalt og sentralt.

Alkohol- pornoskandale ryster Fagforbundets svenske søsterorganisasjon

Alkohol-skandale

Flere av de største forbundene i svensk LO har allerede innført tilsvarende regler. Fagforbundets søsterorganisasjon Kommunal vedtok i juni i fjor at det ikke skal være mulig å kjøpe alkohol for medlemmenes penger. Det skjedde etter en stor medieskandale samme år, der Aftonbladet avslørte at forbundet blant annet hadde brukt betydelige beløp på alkohol til tillitsvalgte og ansatte.

Også forbundet Handels innførte i 2016 et forbud mot å by på alkohol.

– Det har fungert ypperlig. Jeg som da forsvarte vår restriktive alkoholpolicy syntes at ett glass vin med påfyll var helt ok. Jeg kjørte samme argumentasjon som kanskje mange av oss har gjort, at når vi får internasjonale gjester må vi kunne by på alkohol. Men jeg synes faktisk at det er veldig flott at vi i dag ikke byr på alkohol, kommenterte forbundsleder i Handels, Susanna Gideonsson, overfor Arbetet.

Hvilke erfaringer har du med alkoholservering i ditt forbund? Skriv gjerne til ragnhild@lomedia.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy