JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO kutter prosjekt med Geelmuyden Kiese etter omstridt mangfold-utsagn

– De siste ukers uttalelser fra Hans Geelmuyden står i sterk motstrid til de verdier vi i LO står for, sier LO om hvorfor de trekker seg fra samarbeidet med Geelmuyden Kiese.

– De siste ukers uttalelser fra Hans Geelmuyden står i sterk motstrid til de verdier vi i LO står for, sier LO om hvorfor de trekker seg fra samarbeidet med Geelmuyden Kiese.

Tormod Ytrehus

- De siste ukers uttalelser fra Hans Geelmuyden står i sterk motstrid til de verdier vi i LO står for, er beskjeden.

2020062609043520200626090459

Etter Hans Geelmuydens uttalelser i to intervjuer med Kampanje er det blant annet kommet sterke reaksjoner fra flere kunder.

Geelmuyden sa ifølge Kampanje blant annet at «kebabnorsk er ikke godt nok i GK», og det fikk kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf til å diskutere videre på Ashrafs Facebook-side.

– Du fremstår som en autoritær ekstremist, og vil aldri lykkes med å sette munnkurv på meg. Lær deg vestlige verdier, og ikke misbruk dem, skrev Geelmuyden, blant annet.

LO er ute

Torsdag melder Dagens Næringsliv at LO avbryter samarbeidet med Geelmuyden Kiese.

– LO har ikke hatt noen fast avtale eller rammeavtale med GK. Vi har nå besluttet å avbryte samarbeidet rundt et enkeltstående prosjekt der vi har benyttet oss av bistand fra GK. Dette gjør vi fordi de siste ukers uttalelser fra Hans Geelmuyden står i sterk motstrid til de verdier vi i LO står for, skriver informasjonssjef i LO, Jenny Ann Hammerø i en epost til DN.

– Jeg ble akkurat informert om at LO trekker seg. Det beklager jeg sterkt. Vi har hatt et godt samarbeid på prosjekt. Jeg har allerede beklaget de to uttalelsene, og mer enn det kan jeg ikke gjøre, sier Hans Geelmuyden til DN torsdag.

Kritiske kunder

Blant andre GK-kunder som har uttalt seg, er Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune, der byrådsleder Raymond Johansen stiller seg kritisk til uttalelsene.

– Jeg håper ikke at den viktige debatten som nå pågår om mangfold, vil koke bort i Geelmuydens ukloke uttalelser, sier han til DN.

Også Ikea Norge er kunder av GK.

– Den type uttalelser Hans Geelmuyden har kommet med, er uakseptabelt og ikke forenelig med våre verdier. Vi har samarbeidet med GK i mange år og er naturligvis i dialog med dem om dette, har kommunikasjonssjef i Ikea Norge, Helene Løken, sagt til Kampanje.

– Vi har større forventninger til våre samarbeidspartnere enn det vi har sett fra Hans Geelmuyden i denne saken, sa direktør Mari Trommald i Bufdir til Kampanje i onsdag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy