Slaktes i høringsuttalelse

LO sier nei til flypassasjeravgiften

pexels.com

Ingen miljøgevinst, dårligere tilbud i distriktene og tapte arbeidsplasser, blir resultatet av regjeringens flypassasjeravgift, mener LO.

2016022307220020160223145621

sym@lomedia.no

LO avviser forslaget om å innføre en flypassasjeravgift. I sitt høringssvar påpeker LO at avgiften vil ha liten eller ingen effekt på klimagassutslippene samtidig som mange arbeidsplasser settes i fare. LO viser til NHO Luftfart som har uttalt at konsekvensen kan bli 4 - 5000 tapte arbeidsplasser.

Ansatte på Rygge står sammen mot flyseteavgift

Skjev konkurranse

LO mener at avgiften er konkurransevridende mellom flyselskaper på norsk innenlandsflyging, samtidig som den gir norske selskaper en konkurranseulempe i forhold til utenlandske flyselskaper. LO mener også at avgiften vil redusere flyrutetilbudet i distrikts-Norge. LO er også kritisk til at avgiften innføres uten at det foretas en grundig vurdering av konsekvensene.

Følg oss på Facebook

Klimatiltak

– Med vedtaket om flypassasjeravgift vil nåværende regjering ha bidratt til skatte- og avgiftsøkninger på rundt 3 milliarder kroner i året for norsk luftfart. Vi trenger nå i stedet incentinvordninger som fremmer bruk av den mest miljøvennlig teknologien og som legger til rette for produksjon av bidrivstoff, skriver LO i sitt svar til Toll- og avgiftsdirektoratet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy