JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsforhandlingene for Posten og Bring-ansatte i gang

Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet POst og finans hadde kravene klare da de startet forhandlingene med Nina Christin Yttervik i konsernledelsen.

Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet POst og finans hadde kravene klare da de startet forhandlingene med Nina Christin Yttervik i konsernledelsen.

Alf Ragnar Olsen

Onsdag formiddag gikk startskuddet.

2024042415185920240424152051

alf@lomedia.no

Fagforbundet Post og finans organiserer rundt 7000 ansatte i Posten-konsernet. Onsdag møttes partene i Posthuset.

Der sørget leder Gerd Øiahals og nestleder Cathrine Ertsås sammen med det øvrige forhandlingsutvalget for å overlevere kravene til Nina Christin Yttervik i konsernledelsen.

Før forhandlingsstart sier Gerd Øiahals at frontfagsrammen og det sentrale tillegget fremforhandlet i Spekter-oppgjøret ligger til grunn for de lokale forhandlingene i virksomheten, som altså pågår nå.

– I år ble det tatt ut forholdsvis mye i de sentrale forhandlingene. Det sentrale tillegget ble som kjent på 13.650 kroner. Det gir samtidig handlingsrom i de lokale forhandlingene til å sikre et godt lokalt tillegg på toppen av dette.

Les også: Alle får minst 13.650 kroner i Spekter-området. Se hva de ble enige om.

LEDELSEN: Nestleder Cathrine Ertsås og leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans leder forhandlingene fra de ansattes side.

LEDELSEN: Nestleder Cathrine Ertsås og leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans leder forhandlingene fra de ansattes side.

Alf Ragnar Olsen

Det er ingen tvil om at det er behov for et godt oppgjør også for de ansatte i Posten og Bring.

– Vi har hatt en god og grundig debatt rundt hvilken innretning medlemmene har ønsket på årets oppgjør, og den klare tilbakemeldinga var penger. Dyrtida merkes fortsatt, og vi går inn i forhandlingene med mål om å sikre våre medlemmer et godt oppgjør, i tråd med frontfagsrammen, sier Øiahals.

– Det er fortsatt sånn at de som tjener minst merker økte levekostnader mest, derfor er vi som alltid opptatt av å få en lavtlønnsprofil på oppgjøret, sier Øiahals.

Les også: Posten med styrket lønnsevne foran årets oppgjør

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy