Lønnsforhandlingene med Virke om ansatte innenfor helse, utdanning og kultur i havn

Colourbox

Sent i går kveld ble Fagforbundet og Virke enige om et anbefalt resultat for ansatte innenfor helse, utdanning og kultur – det såkalte HUK-området.

2020120214150320201202141448

per.flakstad@fagbladet.no

Resultatet i oppgjøret er det samme som i kommunene. De ansatte får et tillegg på minimum 1400 kroner. Ledere får et tillegg på 0,3 prosent.

Tilleggene er gitt fra 1. september.

Ansatte ved høyskoler, i barnevernsinstitusjoner og ansatte ved museer og andre kulturinstitusjoner har fått et tillegg på 0,44 prosent på lønnstrinn 19 – 46, 0,54 prosent på lønnstrinn 47 – 63 og 0,44 prosent på lønnstrinn 64 – 101. Disse tilleggene er gitt fra 1. oktober.

I spesialisthelsetjenesten har ansatte uten formell utdanning fått et tillegg på 6000 kroner. For stillinger med og uten krav om autorisasjon hvor det kreves fagarbeiderutdanning eller tilsvarende, er det gitt et tillegg på 8000 kroner.

Selv om det er gitt ulike tillegg i de ulike avtalene, er den garanterte minstelønnen noenlunde den samme i alle de sju områdene.

Nå går oppgjøret til uravstemning. Fristen for å svare er 9. desember.

Ønsker samme betingelser som i kommunene

HUK-oppgjøret gjelder sju forskjellige avtaler med Virke. De ansatte som avtalene omfatter jobber hovedsaklig i barnehager, utdanningsinstitusjoner og helseinstitusjoner som driver av ideelle organisasjoner eller virksomheter.

– Fagforbundet jobber for at medlemmene i Virke skal få de samme vilkårene og godene som ansatte i kommunene, staten og sykehusene. Det er vi fornøyd med å ha fått til, sier Fagforbundets forhandlingssjef Hilde Løkholm til forbundets hjemmeside.

– Vi fortsetter også arbeidet for å sikre uttelling for kompetanseheving blant annet for fagarbeidere, samt å sikre bestemmelser for mer likestilling og likelønn, fortsetter hun.

Dette er HUK

Dette er de sju områdene som har medlemmer i HUK:

Barnehager som omfatter blant andre assistenter, barne og ungdomsarbeidere og barnehagelærere.

Helse og sosial som omfatter blant andre helsefagarbeidere, helse­sekretærer, hjemmehjelpere, kontor- og administrasjons­medarbeidere, teknikere og byggdriftere.

Utdanning som omfatter blant andre lærere, adjunkter, lektorer, barne- og ungdomsarbeidere, miljøarbeidere, kontor- og administrasjonsmedarbeidere, renholdere og byggdriftere.

Virksomheter som omfatter blant andre ansatte i barnevernsinstitusjoner og ideelle organisasjoner.

Museer og andre kulturinstitusjoner som omfatter blant andre ansatte i museer og kulturinstitusjoner, publikumsvakter, konservatorer, kontor- og administrasjonsmedarbeidere, førskolelærere, kinopersonell, bud, renholdere og byggdriftere.

Høyskoler som omfatter blant andre sekretærer og byggdriftere.

Spesialisthelsetjenesten som omfatter blant andre helsefagarbeidere, hjelpepleiere, sykepleiere, helsesekretærer, ikt-ansatte, kontor- og administrasjonsmedarbeidere, portører, teknikere og byggdriftere.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy