JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tiltakspakke tre:

Lønnstilskudd: Gabrielsen glad for at regjeringen lyttet til LO

Regjeringen legger klokka 12.00 fredag fram tiltakspakke tre. Det er allerede kjent at lønnstilskudd, som både LO og NHO har foreslått, vil bli innført.

2020052909433020200529094326

helge@lomedia.no

Det var Dagens Næringsliv som først meldte om det nye tilskuddet torsdag kveld. Støtten skal gis til bedrifter som henter tilbake ansatte som var registrert som permitterte hos Nav 28. mai når de ansatte er sysselsatt i bedriften per 31. august.

Bedrifter med et omsetningstall på minst 30 prosent får støtte på 15 000 kroner per permittert som hentes tilbake. Prislappen er på fire milliarder og lønnstilskuddet skal altså gjelde i to måneder.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen synes det er bra at regjeringen nå lytter til LO og vrir statens utgifter fra å betale for passivitet gjennom dagpenger til å betale for å være tilbake på jobb.

– Nå er det behov for tiltak for å få permitterte raskere tilbake i jobb. Derfor har vi foreslått en ordning med lønnssubsidier for permitterte som er rask, enkel, virkningsfull og midlertidig for bedrifter som har opplevd kraftig fall i omsetningen som en følge av krisen, sier LO-lederen til FriFagbevegelse.

Han mener det imidlertid er viktig at lønnssubsidier til arbeidsledige ikke erstatter vanlig sysselsatte. Det vil bare skape nye arbeidsledige.

– Et problem er at det kan være usikkerhet ved å ta de permitterte tilbake til jobb før man vet med sikkerhet at omsetningen går vesentlig opp. En slik ordning LO har foreslått og som regjeringen har lyttet til vil gjøre det lettere, sier LO-lederen.

Han er også opptatt av at lønnssubsidier ikke kan brukes for å opprette lavlønnsjobber og at støtten kun gis til bedrifter med omsetningsfall som følge av smitteverntiltakene og som er knyttet til egne permitterte i en avgrenset periode der tiltakene avvikles.

– Det er viktig i denne fasen av koronakrisen å vri statens utgifter fra å betale for passivitet gjennom dagpenger til å betale for å være tilbake på jobb, sier LO-lederen.

I tillegg er det avgjørende at vi nå raskt får utvidet permitteringsregelverket til å gjelde 52 uker, slik LO lenge har foreslått.

– For å hindre at bedriftene må gå til oppsigelser og dermed legge ned arbeidsplasser, må vi utvide anledningen til å permittere. Det gjør at bedriftene ikke mister verdifull kompetanse og at arbeidsledigheten øker, sier LO-lederen.

Statsminister Erna Solberg (H), og statsrådene Iselin Nybø (V), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og finansminister Jan Tore Sanner holder korona-pressekonferanse fredag klokken 12.00. Her vil tiltakspakke tre bli lagt fram.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy