JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Måling: Høyeste EU-oppslutning på 12 år

Høyeste EU-oppslutning på tolv år. Illustrasjonsfoto.

Høyeste EU-oppslutning på tolv år. Illustrasjonsfoto.

Ole Palmstrøm

I en ny måling sier 35,3 prosent at de ville ha stemt ja til norsk EU-medlemskap dersom det var folkeavstemning i morgen.

2022060710041320220608085627

Målingen er utført av Sentio for Nationen og Klassekampen.

Andelen som sier ja til EU, har økt fra 34,1 prosent ved den forrige målingen i november i fjor – og den har ikke vært høyere siden april 2010. Nei-andelen har falt fra 54,2 til 48,8 prosent, mens andelen som svarer «vet ikke» har økt fra 11,8 til 16 prosent.

– Det er veldig interessant at det nå er en klar utvikling ved at folk går fra å si nei til å bli usikre, sier Venstre-nestleder og EU-tilhenger Sveinung Rotevatn til Nationen.

– Flere sier også ja. Det er veldig gledelig sett fra mitt synspunkt, fortsetter han.

Støtten til EØS-avtalen har falt marginale 0,2 prosentpoeng, til 64,9 prosent.

– At det er mange som er for avtalen, står ikke i motsetning til at vi ser forbedringer for norsk arbeidsliv, norsk energipolitikk og for transportsektoren vår, sier Marit Arnstad, Senterpartiets parlamentariske leder.

Hun mener det er viktig å se på handlingsrom i EØS-avtalen og i tillegg å utrede alternativer til hvordan Norge forholder seg til avtalen i dag.

I målingen er et representativt utvalg på 1.001 personer er spurt mellom 24. og 30. mai.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy