Illustrasjonsfoto.
Sissel M. Rasmussen
Det skriver Utdanningsnytt, som viser til ferske tall fra Utdanningsdirektoratet.
Oppfølgingstjenesten (OT) er en fylkeskommunal tjeneste som skal følge opp ungdom som ikke er i skole eller jobb. I februar var det nær 14.000 unge mellom 16 og 21 år i Norge som verken går på skole eller har jobb. De fleste får oppfølgingshjelp fra OT, men 2032 av dem har status som «ukjent aktivitet» fordi tjenesten rett og slett ikke får tak i dem.
– Det er vanskelig å vite hva dette kommer av siden OT ikke har oppnådd kontakt med dem. Når OT oppretter kontakt med ungdommene, byttes status til avklart, under oppfølging og veiledning eller i aktivitet, sier seniorrådgiver Dior Kurta i Utdanningsdirektoratet.
Tallet med ukjent status har økt med 4,6 prosent fra samme periode i fjor. Og verst er det i hovedstaden, hvor oppfølgingstjenesten kun har klart å komme i kontakt med halvparten av de som sto uten skole og jobb.
(©NTB)
fredrik.moen.gabrielsen@ntb.no
En avgjørelse fra Trygderetten kan få store konsekvenser for Nav.
Kasper Holgersen
GARASJE: Den enkle garasjen tilfredsstiller ikke et eneste HMS-krav, men nå kommer endelig en ny stasjon i Grovfjord. Verneombud Bjørn-Atle Johnsen er i mål etter sju års arbeid for ny stasjon.
Werner Juvik
DELTID: To EU-dommer konkluderer med at det er forskjellsbehandling av deltidsansatte dersom de må jobbe like mye som fulltidsansatte for å utløse tillegg på lønna.
Frøy E. Hamstad
ALVOR: – Den økonomiske situasjonen i Kommune-Norge forverrer seg for hver dag som går, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.
Kathrine Geard
Rødt-politiker Mímir Kristjánsson er klar på at vi kan få et stort pensjonsopprør i Norge med løsningen fra pensjonsforliket.
Jan-Erik Østlie
HJMMEKONTOR: Det er ikke mulig å jobbe som renholder eller butikkmedarbeider fra kjøkkenbenken. (Illustrasjonsfoto).
Thomas Brun / NTB