JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mannsutvalgets foreslåtte skoletiltak høster skryt

SKRYT: Leder av Mannsutvalget, Claus Moxness Jervell, presenterer utvalgets utredning. Flere av tiltakene møter skryt hos flere av politikerne.

SKRYT: Leder av Mannsutvalget, Claus Moxness Jervell, presenterer utvalgets utredning. Flere av tiltakene møter skryt hos flere av politikerne.

Ole Berg-Rusetn / NTB

For å få bukt med forskjeller mellom menn og kvinner i skolesystemet kommer Mannsutvalget med en rekke tiltak, som høster skryt blant flere politikere.

2024042414541620240424145416

Blant forslagene er innføring av fleksibel skolestart og en mer praktisk og variert skolehverdag.

– Jeg er glad for at utvalget foreslår mer frilek. KrF er opptatt av å sørge for at skolen er klar for barna, i stedet for å tenke at barnet må være klar for skolen. Vi trenger en skole på barnas premisser som også gutter kan mestre, med mer praktisk læring og mer lek for seksåringene, sier KrF-leder Olaug Bollestad.

Hun mener en variert skolehverdag er et godt tiltak for barna i starten av sitt skoleliv.

– For mange fem-seksåringer, særlig gutter, er det ikke alltid verken lett eller ønskelig å sitte lange dager stille på skolebenken. Det er helt normalt, men det kan for mange likevel gi en følelse av å ikke mestre når de ikke klarer å leve opp til de forventningene som møter dem i klasserommene.

Mannsutvalget vil gi menn like rettigheter til foreldrepermisjon.

Bollestad ber om en full reversering av dagens skole for seksåringer, og der får hun støtte fra Rødts stortingsrepresentant og leder i utdanningskomiteen, Hege Bae Nyholt.

– Venstresida har i flere tiår sviktet gutta i skolepolitikken. Vi har latt akademiseringa av skolen gå altfor langt, og det taper gutta mest på. Skolen må bli mer praktisk, eleven må sitte mindre stille og seksårsreformen må skrotes, sier Bae Nyholt.

SV-politiker Kathy Lie mener det er venstresiden som har løsningene på likestillingsproblemene.

Høyresiden har det i kjeften. De vil snakke om at de er på lag med menn, uten å egentlig gjøre noe. Det er venstresiden som vil bygge sterke fellesskapsløsninger. Vi vil lage en skole for alle, som vil fikse det ødelagte arbeidslivet, bygge velferdsstaten og spre rikdommen til flere hender.

(©NTB)

edvin.stromme@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy