JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hun ble medlem nr 350.000:

Marit ble inspirert av pionerene som gikk foran

MEDLEM NR 350.000: Marit Skjærli fra Kristiansand ble inspirert av medsøstre som på begynnelsen av 1900-tallet kjempet fram rettigheter vi i dag tar som en selvfølge, og meldte seg inn i Fagforbundet som medlem nummer 350.000.
Foto: Eva Kylland

MEDLEM NR 350.000: Marit Skjærli fra Kristiansand ble inspirert av medsøstre som på begynnelsen av 1900-tallet kjempet fram rettigheter vi i dag tar som en selvfølge, og meldte seg inn i Fagforbundet som medlem nummer 350.000. Foto: Eva Kylland

Eva Kylland

Marit Skjærli (45) fra Kristiansand er Fagforbundets medlem nummer 350.000.

2016030112520020230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Etter en karriere i reiselivsbransjen og fem år i Kirkens bymisjon, valgte Marit Skjærli å organisere seg i Fagforbundet. Hun kunne ikke ha valgt et bedre tidspunkt, for da innmeldingen hennes ble mottatt i forbundet, var det som medlem nummer 350.000.

Milepæl

Fagforbundet har dermed nådd en ny milepæl etter at forbundet ble stiftet i 2003. Hele veien har forbundet vokst sakte, men sikkert. Og det i en tid da fagbevegelsen mister medlemmer over hele Europa.

Forbundsleder Mette Nord er stolt over utviklingen, men også bevisst på hvilken samfunnsmakt og styrke som ligger i å organisere sju prosent av Norges befolkning.

– Jeg sier som Pippi Langstrømpe: Den som er veldig sterk, må også være veldig snill. Fagforbundet skal kjennetegnes av verdiene våre, omtanke solidaritet og samhold, sier hun.

Inspirert av medsøstre

– Min gode kollega Lise Gundell Kristensen har snakket mye om betydningen av å være organisert. I tillegg leste jeg nylig «Himmelstormeren», en bok som handler om fagforeningskvinnen Ellisif Wessel, som var en pioner på begynnelsen av 1900-tallet. Det inspirerte meg veldig å lese om medsøstre som gikk foran og virkelig måtte kjempe for alt som vi i dag tar som en selvfølge, forteller Marit Skjærli.

Det siste puffet hun trengte fikk hun på en fagdag om frivillighet og endringer i det frivillige arbeidet i Norge, som Fagforbundet arrangerte på Gardermoen i slutten av januar.

– Der kjente jeg at forbundet også er en god arena for faglig oppdatering, som jeg vil ha nytte av som virksomhetsleder i Kirkens bymisjon, frivilligsentralen, sier hun.

Litt bekymret for framtida

– Samfunnet er i endring, og det gjelder også oss som jobber med frivillighet. Fra 2017 skal ikke lenger det frivillige arbeidet finansieres gjennom midler fra Kulturdepartementet, men via kommunebudsjettene.

– Det er jo en kjent sak at mange kommuner sliter med trang økonomi, og det frivillige arbeidet er en av flere viktige poster på budsjettene. Som en stiftelse er vi sårbare for store svingninger i finansieringen, derfor føles framtida litt utrygg.

– Da kjennes det godt å ha en sterk organisasjon i ryggen, sier Marit Skjærli.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy