JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mats kjemper for gratis tannbehandling: Dette er en av våre viktigste saker

Mats Monsen er leder av Fagforbundet Ung.

Mats Monsen er leder av Fagforbundet Ung.

Martine Grymyr

– Dette er et av våre viktigste krav til partiene i før stortingsvalget, sier Mats Monsen – leder av Fagforbundet Ung.

2021041512061620210415120615

knut.nygaard@fagbladet.no

– Fagforbundet Ung har jobbet utrettelig for tannhelse inn i egenandelsordningen siden vi startet kampanjen i 2014, sier han i en epost til Fagbladet.

– På den tida har vi hatt flere underskriftskampanjer, markeringer foran Stortinget, samtaler med viktige politikere og knyttet til oss en lang rekke organisasjoner og politiske partier som ønsker å jobbe for det samme som oss.

– Hvorfor har det skjedd så lite på dette feltet til nå?

– Den siste tiden opplever vi at det er framgang. Spesielt fordi de rødgrønne partiene alle har blitt tydeligere på at dette er en prioritering. SV og Rødt vil gjøre noe raskt, og Sp og AP vil ha en innfasing. Vi tenker det er en veldig god start, sier Monsen og fortsetter:

– Vi ser at bevegelsen vokser, og før årets valg står tannhelse høyt på listene til flere partier enn noen gang før.

– Hvilke forventninger har dere om dette til Ap og Jonas Gahr Støre dersom de kommer i posisjon etter valget?

– Vårt håp er at en ny rødgrønn regjeringserklæring vil si noe om hvordan de vil innføre tannhelse for alle. Og vi forventer at Arbeiderpartiet, som har stått i front for mange viktige sosiale reformer tidligere, vil løfte fanen høyt og sikre dette som en viktig ordning for vanlige folk.

– Hvilken plass vil og bør denne saken få i valgkampen?

– Denne saken bør være høyt oppe, sammen med saker som hele og faste stillinger, sosial boligpolitikk, rett til læreplass, og velferdstjenester uten profitt og privatisering.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy