JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

MDG ber Støre droppe Senterpartiet

SV-leder Audun Lysbakken, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Ap-leder Jonas Gahs Støre side om side i partilederdebatt.

SV-leder Audun Lysbakken, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Ap-leder Jonas Gahs Støre side om side i partilederdebatt.

Stortinget

MDG-leder Une Bastholm ber Jonas Gahr Støre vende ryggen til Senterpartiet og heller satse på en koalisjon med dem selv og SV etter valget.

2020082708530020200827091023

Til Klassekampen sier Bastholm at et samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke vil føre til noen satsing på miljøpolitikken. Hun viser til Sps motstand mot miljøavgifter og sier hun frykter det blir status quo for miljøpolitikken med en Ap/ Sp-regjering etter valget.

– Hvis vi gjør et veldig godt valg, vil det være tragisk om Ap velger en Ap/Sp-konstellasjon framfor en SV/MDG/Ap-konstellasjon. Det er fordi vi nå står i en generasjonskonflikt der de unge ønsker seg en regjering som tar klimaet på alvor. Det får de ikke med en Ap/Sp-regjering, sier Bastholm til avisa.

Mens MDG ved forrige valg ikke på forhånd ville avklare hvilket parti det var mest aktuelt for dem å samarbeide med, vurderer de nå å endre strategi før valget i 2021. Nå sier partiet at de først vil forhandle med Ap dersom de kommer i en posisjon til det.

Vedum vil bekjempe Forskjells-Norge og sier bastant nei til borgerlig samarbeid

Både Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har gjentatte ganger sagt at det er et samarbeid mellom deres respektive partier som er å foretrekke etter valget neste år.

Senterpartiet har de siste månedene gjort det svært godt på meningsmålingene landet over og ligger nå på en oppslutning på rundt 14 prosent. MDGs oppslutning i samme periode har ligget i overkant av 5 prosent. SVs oppslutning er på omtrent 7,2 prosent, ifølge et gjennomsnitt av målingene registrert av nettstedet Poll of polls.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy