MDG-forslag: Vil halvere kjøttforbruket

I utkastet til nytt partiprogram foreslår Miljøpartiet De Grønne å halvere nordmenns kjøttforbruk.

UTFORDRINGER: – Vi har store utfordringer både når det gjelder folkehelse, og når det gjelder miljøvennlig bruk av ressursene på jordkloden, sier Ingrid Liland.
UTFORDRINGER: – Vi har store utfordringer både når det gjelder folkehelse, og når det gjelder miljøvennlig bruk av ressursene på jordkloden, sier Ingrid Liland.
Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det forteller MDG-nestleder Ingrid Liland til Altinget.

– Vi har store utfordringer både når det gjelder folkehelse, og når det gjelder miljøvennlig bruk av ressursene på jordkloden. Vi er nødt til å gjøre noe med kjøttforbruket i Norge hvis vi skal lykkes med å ta tak i de store langsiktige utfordringene i samfunnet, sier Liland.

Utkastet til nytt partiprogram for perioden 2025–2029 blir presentert på en elektrisk båt i Oslofjorden torsdag formiddag.

MDG har foreløpig ikke utdypet hvordan de definerer en halvering av kjøttforbruket, eller når målet skal innfris.

I dag spiser nordmenn i snitt 49 kilo kjøtt i året, ifølge Altinget. En halvering av dette vil være 24,5 kilo i året.

– Dette er et langsiktig mål, men det viktigste er at vi kommer i gang med en politikk som henger sammen, sier Liland.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS