MDG-forslag: Vil halvere kjøttforbruket
UTFORDRINGER: – Vi har store utfordringer både når det gjelder folkehelse, og når det gjelder miljøvennlig bruk av ressursene på jordkloden, sier Ingrid Liland.
Miljøpartiet De Grønne
I utkastet til nytt partiprogram foreslår Miljøpartiet De Grønne å halvere nordmenns kjøttforbruk.
Det forteller MDG-nestleder Ingrid Liland til Altinget.
– Vi har store utfordringer både når det gjelder folkehelse, og når det gjelder miljøvennlig bruk av ressursene på jordkloden. Vi er nødt til å gjøre noe med kjøttforbruket i Norge hvis vi skal lykkes med å ta tak i de store langsiktige utfordringene i samfunnet, sier Liland.
Utkastet til nytt partiprogram for perioden 2025–2029 blir presentert på en elektrisk båt i Oslofjorden torsdag formiddag.
MDG har foreløpig ikke utdypet hvordan de definerer en halvering av kjøttforbruket, eller når målet skal innfris.
I dag spiser nordmenn i snitt 49 kilo kjøtt i året, ifølge Altinget. En halvering av dette vil være 24,5 kilo i året.
– Dette er et langsiktig mål, men det viktigste er at vi kommer i gang med en politikk som henger sammen, sier Liland.
(©NTB)
marius.helge.larsen@ntb.no