JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Medlemmene sa ja til lønnsoppgjøret i Posten

Alf Ragnar Olsen

Et flertall av medlemmene i Fagforbundet Post og finans har sagt ja til årets lønnsoppgjør i fire av fem avtaleområder. Dermed er oppgjøret samlet sett vedtatt.

2020101914315920201019143152

tips@fagbladet.no

Samtididig var det et betydelig mindretall blant medlemmene som ikke var fornøyd med oppgjøret og stemte nei.

• I Posten Norge stemte 58 prosent av medlemmene ja, mens 40 prosent svarte nei.

• I Bring Express svarte 91 prosent ja og 9 prosent nei.

• I Bring Transportløsninger var det 53 prosent ja og 33 prosent nei.

• I Bring Home Delivery var resultatet 83 prosent ja og 13 prosent nei.

• I Bring Warehousing ble det er knapt nei der 48,8 prosent svarte nei, mens 46,5 svarte ja.

Flertallet sa ja til lønnsoppgjøret i kommunene

I tillegg var det noen relativt få blanke stemmer i alle områdene. Samlet sett er det flertall for oppgjøret i uravstemningene og lønnsoppgjøret for 2020 er dermed fastsatt.

– Pandemien gjorde at dette ble et unntaksår. Norsk økonomi har fått en alvorlig knekk, noe som merkes i hele arbeidslivet. Derfor måtte vi akseptere alvoret i situasjonen som grunnlag for rammene for årets lønnsoppgjør, sier Gerd Øiahals leder i Fagforbundet Post og finans til Fagforbundets nettside.

– Vi har sagt det før og sier det gjerne igjen, det er lov å være skuffet over årets lønnsoppgjør, ikke bare i Postenkonsernet, men i store deler av arbeidslivet.

– Når en såpass stor andel har stemt nei, er det også et tydelig signal om at mange av våre medlemmer mener at de fortjener et lønnsløft i kommende oppgjør. Dette vil vi ta med oss, og dette bør også arbeidsgiverne merke seg, sier hun.

Sykepleierforbundet vraker årets lønnsoppgjør

I alt valgte 66,4 prosent av medlemmene å bruke stemmeretten sin i uravstemningen om årets oppgjør Fagforbundet Post og finans.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy