JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingen i barnehagestreiken fortsetter tirsdag

TOMT: Bildet er riktig nok tatt i forbindelse med pandemien, men det er nok en del barn som savner barnehageansatte i dag også.

TOMT: Bildet er riktig nok tatt i forbindelse med pandemien, men det er nok en del barn som savner barnehageansatte i dag også.

Terje Pedersen / NTB

Partene i barnehagestreiken kom ikke til enighet mandag og møtes tirsdag for å fortsette meklingen videre, skriver VG.

2022110809261820221108092618

redaksjonen@fagbladet.no

Partene møttes klokken 12 mandag, og meklingen fortsatte langt ut på kvelden.

– Partene har akkurat blitt enige om å ta en pause i forhandlingene til i morgen klokken 12. Da gjenopptas meklingen her hos Riksmekleren, skriver mekler Geir Engebretsen i en sms til VG.

Både mandag og tirsdag er satt av til meklingen mellom partene.

Dersom partene ikke kommer til enighet, er det varslet en opptrapping av streiken onsdag med ytterligere 700 ansatte. Opptrappingen vil hovedsakelig ramme barnehager i Bodø, Bergen, Askøy, Øygarden og Karmøy.

Striden står først og fremst om pensjon. De barnehageansatte krever at alle som er født etter 1968, skal meldes inn i den såkalte Fellesordningen for avtalefestet pensjon (AF) til LO/NHO, som erstatter den gamle AFP-ordningen fra neste år. Ordningen sikrer et varig pensjonspåslag livet ut.

1.750 barnehager med om lag 30.000 ansatte er omfattet av PBLs tariffområde.

©NTB

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy