Mellomoppgjøret i gang i Oslo

Sissel M. Rasmussen

De ansatte krever en lønnsutvikling i hovedstaten som sikrer kjøpekraften og er på linje med LO/NHO-oppgjøret. Det legges ikke opp til lokale tillegg.

2017042614355220170426164659

tips@fagbladet.no

Kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH), som Fagforbundet er en del av, legger vekt på at Oslo kommune skal ha en solidarisk lønnspolitikk med en sosial profil. Derfor krever KAH at lønnstillegg gis som et likt kronebeløp på lønnstabellen med virkning fra 1. mai.

I sitt første tilbud svarer kommunen at den anslåtte rammen fra LO/NHO-oppgjøret vil bli lagt til grunn. Kommunen legger heller ikke opp til å gi lokale tillegg, men ønsker i stedet å gi lønnsøkning sentralt. Dette er en vesentlig forandring fra tidligere oppgjør, der det borgerlige byrådet ønsket å fordele store deler av lønnsøkningene lokalt.

I tillegg svarer Oslo kommune at tilleggene vil bli gitt som prosentvise tillegg, men med et kronebeløp som minimumstillegg.

KAH mener det er et godt utgangspunkt for de videre forhandlingene.

Oslo kommune er et eget tariffområde, og partene har frist til midnatt 30. april med å bli enige om en forhandlingsløsning.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy