Mellomoppgjøret i havn

LO-sjef Gerd Kristiansen og NHO-direktør Kristin Skogen Lund  er glde for at mellomoppgjøret er i land.

LO-sjef Gerd Kristiansen og NHO-direktør Kristin Skogen Lund er glde for at mellomoppgjøret er i land.

Torsdag kveld ble LO og NHO enige om en løsning i meklomoppgjøret, uten et generelt tillegg. Partene er enige om at rammen fpr oppgjøret er 2,2 prosent.

2015032612000020150327075809

torgny@lomedia.no

Både LO-leder Gerd Kristiansen og NHO-direktør Krisitn Skogen Lund var godt fronøyd da de hadde rodd i land årets mellomoppgjør.

Det blir gitt 0 prosent i genrelt tillegg, men de regner med 1,0 i overheng, 1,4 prosent glidning og 0,3 prosen er lavlønnstillegg. Tilsammen skal dette gi en lønnsvekst i 2015 på 2,7 prosent.

ReallønnsvekstHvis dette slår inn vil det føre til reallønnsvekst, med noen promiller. Til sammnelignging var lønnsveksten i 2014 3,3 prosent.

Partene var svært fornøyd med at de har nådd et ressultat  gjennom forhandlinger at de ikke trengte å bruke Riksmeklerne for å finne fram til en løsning.

KvinneprofilKristiansen mente at det var en god kvinneprofil på oppgjøret. 50 prosent av alle kvinnene i LO-NHO-området får 1,75 kroner i timen i lavlønnstillegg.

Både Skogen Lund og Krisitansen mener at det billigste lønnsoppgjøre tsiden 1993 var et godt bidrag til å redde norske arbeidsplasser.

Til og med NHO Service' sjef, Petter Furulund var fonøyd: Det har hans medlemmer som omm eritlå måtte betale ut 1,75 kroner i lavlønnstillegg. Dette tillegget gis til alle overenskomster med en gjennomsnittsfortjeneste på under 90 prosent av gjennomsnittelig industriarbeiderlønn.

Brev til regjeringaI tillegg til selve oppgjøret har LO og NHO også blitt enige om å skrive et brev til regjeringa om permitteringsreglern. Regjeringa endret disse reglene fra 1. januar 2014, og både LO og NHO har protestert siden.

Ifølge Gerd Krisitansen har regjeringa sendt positive signaler, de kommer til å endre permitteirngsreglene, kanskje allerede fra revidert nasjonal budsjett som kommer rett over påsken.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy