Mette Nord: – Arbeidet med en rødgrønn regjeringsplattform for 2021 må starte nå

BEGYNN NÅ: Mette Nord mener det er viktig at Ap, SV og Sp starter samarbeidet om en rødgrønn regjeringsplattform allerede nå.

BEGYNN NÅ: Mette Nord mener det er viktig at Ap, SV og Sp starter samarbeidet om en rødgrønn regjeringsplattform allerede nå.

Kristian Brustad (arkivfoto)

Fagforbundets leder Mette Nord mener det er viktig å starte arbeidet med å bygge en rødgrønn plattform for et rødgrønt samarbeid foran stortingsvalget i 2021 allerede nå.

2018110810414920181109133808

tips@fagbladet.no

– Jeg vil at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV nå skal starte et grundig og systematisk samarbeid. For det første bør de i størst mulig grad gå sammen i kommunevalgkampen for å sikre rødgrønn makt og politikk i flest mulig kommuner, sier Mette Nord til Klassekampen.

– Viktig å starte nå

Hun mener også det er viktig å starte arbeidet med å bygge en regjeringsplattform som kan vinne makten ved stortingsvalget i 2021.

Ingen av de tre partiene kan styre alene, derfor må de sammen formulere en felles visjon for Norge, sier hun videre til avisen.

Utspillet kommer i kjølvannet at Kristelig Folkepartis veivalg om å gå inn i forhandlinger om en borgerlig regjering sammen med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, og Mette Nord begrunner tidsaspektet med den mislykkede valgkampen i 2017:

– Valgkampen den gangen viste at det var en ulempe for de rødgrønne regjeringspartiene å ikke ha et avklart regjeringsalternativ. Derfor vil jeg utfordre Ap, Sp og SV til å begynne å bygge et nytt samarbeid nå, sier Mette Nord til venstresidas dagsavis.

– Sp må skjerpe seg

– Vi er tre ulike partier, men i Ap er vi klare til å samkjøre oss på viktige saker som klima, distrikt og næringspolitikk, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i går. Samtidig ønsker ikke Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum å invitere SV inn i sitt regjeringsalternativ.

Mette Nord ber Slagsvold Vedum og Sp om å skjerpe seg.

– Vi forventer at også Senterpartiet ønsker en annen politikk med mindre sentralisering og større satsing på lokalsamfunn. Vi vil sterkt oppfordre partiet til å sørge for en ny politikk for Norge gjennom samarbeid med Ap og SV, sier hun til Klassekampen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy