JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mette Nord: – Arbeidet med en rødgrønn regjeringsplattform for 2021 må starte nå

BEGYNN NÅ: Mette Nord mener det er viktig at Ap, SV og Sp starter samarbeidet om en rødgrønn regjeringsplattform allerede nå.

BEGYNN NÅ: Mette Nord mener det er viktig at Ap, SV og Sp starter samarbeidet om en rødgrønn regjeringsplattform allerede nå.

Kristian Brustad (arkivfoto)

Fagforbundets leder Mette Nord mener det er viktig å starte arbeidet med å bygge en rødgrønn plattform for et rødgrønt samarbeid foran stortingsvalget i 2021 allerede nå.

2018110810414920230821171436

tips@fagbladet.no

– Jeg vil at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV nå skal starte et grundig og systematisk samarbeid. For det første bør de i størst mulig grad gå sammen i kommunevalgkampen for å sikre rødgrønn makt og politikk i flest mulig kommuner, sier Mette Nord til Klassekampen.

– Viktig å starte nå

Hun mener også det er viktig å starte arbeidet med å bygge en regjeringsplattform som kan vinne makten ved stortingsvalget i 2021.

Ingen av de tre partiene kan styre alene, derfor må de sammen formulere en felles visjon for Norge, sier hun videre til avisen.

Utspillet kommer i kjølvannet at Kristelig Folkepartis veivalg om å gå inn i forhandlinger om en borgerlig regjering sammen med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, og Mette Nord begrunner tidsaspektet med den mislykkede valgkampen i 2017:

– Valgkampen den gangen viste at det var en ulempe for de rødgrønne regjeringspartiene å ikke ha et avklart regjeringsalternativ. Derfor vil jeg utfordre Ap, Sp og SV til å begynne å bygge et nytt samarbeid nå, sier Mette Nord til venstresidas dagsavis.

– Sp må skjerpe seg

– Vi er tre ulike partier, men i Ap er vi klare til å samkjøre oss på viktige saker som klima, distrikt og næringspolitikk, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i går. Samtidig ønsker ikke Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum å invitere SV inn i sitt regjeringsalternativ.

Mette Nord ber Slagsvold Vedum og Sp om å skjerpe seg.

– Vi forventer at også Senterpartiet ønsker en annen politikk med mindre sentralisering og større satsing på lokalsamfunn. Vi vil sterkt oppfordre partiet til å sørge for en ny politikk for Norge gjennom samarbeid med Ap og SV, sier hun til Klassekampen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy