JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er død

Mette Nord i dyp sorg: – LO har mistet en leder vi hadde regnet med skulle virke i mange år framover

LO-leder Hans-Christian Gabrielsens død kom som et sjokk på alle.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsens død kom som et sjokk på alle.

Martin Guttormsen Slørdal

– Hans-Christian Gabrielsen var en engasjert og høyt respektert leder, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

2021030913262620210309133656

redaksjonen@fagbladet.no

– LO-leder Hans-Christian Gabrielsen var en bauta. Dette er et stort tap langt utover LOs rekker, sier Fagforbundets leder Mette Nord til Fagbladet.

– Vi er fylt med sorg og vantro over meldingen om at han døde brått i dag, tirsdag 9. mars. Hans-Christian Gabrielsen var en engasjert og høyt respektert leder, sier Mette Nord til forbundets hjemmeside.

{f1}

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) er død

– Vi er fylt med sorg og vantro over meldingen om at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde brått i dag, sier Mette Nord.

– Vi er fylt med sorg og vantro over meldingen om at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde brått i dag, sier Mette Nord.

Jan-Erik Østlie

– Mine tanker går først og fremst til kona Trine og datteren Camille, samt hans nærmeste familie. Selv har jeg også mistet en god venn, og LO har mistet en leder vi hadde regnet med skulle virke i mange år framover, sier hun.

– Hans-Christian var en avholdt leder som vil bli husket for sin redelighet og sitt dype engasjement for medlemmene. Han var dyktig og respektert og hadde stor tillit langt utover egne rekker. Hele LO-familien, og selvsagt også vi i Fagforbundet er i dyp sorg, sier Mette Nord.

Meldingen kommer som et sjokk. Hans-Christian Gabrielsen kom fra Fellesforbundet og ble valgt som LO-leder på kongressen i 2017. Han var nestleder i LO de fire foregående årene.

Hans-Christian Gabrielsen

• Alder: 53 år (født 27. juli 1967)

• Oppvokst på Slemmestad i Røyken kommune.

• Utdanning: Tok fagbrev som prosessoperatør på Tofte Industrier, der han jobbet fra 1984 til 1995.

• Forbundsliv: Ble ansatt i Fellesforbundet i 1996 og ble valgt til 2. nestleder i forbundet i 2003. I 2013 ble han valgt til 2. nestleder i LO, før han i mai 2017 ble valgt til LO-leder.

• Politiske verv: Var medlem av kommunestyret i Røyken for Arbeiderpartiet fra 1995 til 2003.

• Privat: Var gift og hadde ett barn fra et tidligere ekteskap.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy