JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bufetat og Fagforbundet skal samarbeide:

Miljøarbeidere skal bli miljøterapeuter

SAMARBEIDER: Tillitsvalgt i Fagforbundet John Talley og direktør Ingrid Pelin Berg i Bufetat vil at de barnevernsansatte skal få etterutdanning for å møte krav til formell kompetanse.

SAMARBEIDER: Tillitsvalgt i Fagforbundet John Talley og direktør Ingrid Pelin Berg i Bufetat vil at de barnevernsansatte skal få etterutdanning for å møte krav til formell kompetanse.

Kathrine Geard

Bufetat og Fagforbundet går sammen om å skreddersy etterutdanning for miljøarbeidere.

2020030410475020200304104750

kathrine.geard@fagbladet.no

Barnevernsreformen som trer i kraft om to år skjerper kravene til kompetanse for barnevernsansatte.

Det har fått direktør Ingrid Pelin Berg i Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) Region Øst til å invitere Fagforbundet til samarbeid om å etablere et etterutdanningstilbud for miljøarbeidere, som er yrkesgruppa det handler om.

I dag er kravet at andelen faglærte i institusjoner skal ligge nær 50 prosent. Det er ikke avgjort hva andelen blir i framtida, men Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) har foreslått at ansatte som hovedregel skal ha minst bachelorutdanning.

Samarbeidsprosjekt

Av de 531 medarbeiderne på institusjoner og omsorgssentre i Region Øst mangler 36 prosent relevant treårig høyskoleutdanning. Mange medarbeidere har imidlertid lang fartstid og stor kompetanse som er bygd opp over mange års arbeid. Berg understreker at mange av dem er viktige nøkkelpersoner i miljøarbeidet.

– Derfor tar vi som arbeidsgiver ansvar, sammen med fagorganisasjonene, for å kvalifisere våre ansatte for nye krav som måtte komme når barnevernsreformen trer i kraft, sier hun.

Godt mottatt

Det er Fagforbundet som organiserer de fleste miljøarbeiderne i Bufetat. Mye tyder på at samarbeidet blir fruktbart. Da regiondirektøren la fram prosjektet for en samling tillitsvalgte fra Fagforbundet var det stor begeistring. Regiontillitsvalgt John Talley har ansvaret for samarbeidet fra Fagforbundets side.

– Vi gleder oss veldig til dette prosjektet. Region Øst er den største regionen med fleste miljøarbeidere, så vi kan sette en standard, sier Talley.

Taus kunnskap

Det viktigste for Fagforbundet er at miljøarbeidere får mulighet til å få formell kompetanse.

– Målet er at miljøarbeiderne blir godkjente miljøterapeuter. Vi håper en skreddersydd løsning vil gjøre veien dit lettere, sier Talley.

Hege Dammeyer, tillitsvalg i Fagforbundet ved Ås ungdomssenter, er opptatt av at den tause kunnskapen miljøarbeiderne sitter på kan bli anerkjent. Mange har mellom 10 og 20 års ansiennitet.

– Det er veldig bra hvis våre miljøarbeidere kan få et formelt bevis og anerkjennelse for det de kan, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy