JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet:

Millioner til fagskole for brannpersonell

LANG KAMP: Varabrannmester Johnny Stølen og mange andre tillitsvalgte i Fagforbundet har jobbet lenge for å få på plass en fagskoleutdanning for brannpersonell. - Men fortsatt er ikke lederutdanning på plass, sier Stølen.

LANG KAMP: Varabrannmester Johnny Stølen og mange andre tillitsvalgte i Fagforbundet har jobbet lenge for å få på plass en fagskoleutdanning for brannpersonell. - Men fortsatt er ikke lederutdanning på plass, sier Stølen.

Ola Tømmerås

Regjeringen vil foreslå å bevilge 18,9 millioner kroner for å etablere fagskole for brann- og redningspersonell. – Dette har vi jobbet for i årevis, sier Johnny Stølen i Fagforbundets faggruppe for brann- og redningspersonell.

2016100411034120230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Det var statssekretær Gjermund Hagesæter i Justis- og beredskapsdepartementet som offentliggjorde nyheten, da han besøkte Norges brannskole i Tjeldsund. Statssekretæren ga også signaler om oppfølging av prosjektet i de påfølgende prosjektårene.

Bevilgningen kommer som en del av regjeringens forslag til statsbudsjett som legges fram på torsdag.

– Gode nyheter

Fagforbundet og forbundets tillitsvalgte innenfor brann og redningstjeneste har i årevis jobbet for en brannutdanning.

– Det er bra at dette endelig blir en realitet, sier Johnny Stølen, som til daglig er varabrannsjef i Ålesund.

– Vi har tatt opp brannutdanning gjentatte ganger med myndighetene i mange år, vi har kommet med innspill og deltatt på ulike møter. Vi hadde håpet at disse pengene skulle kommet i statsbudsjettet som ble lagt fram i fjor høst, og var skuffet da de ikke kom. Men det er selvsagt gledelig at vi er blitt hørt og at dette nå blir noe av, sier Stølen.

– Dette er svært gode nyheter sier lederen for Fagforbundets Seksjon samferdsel og teknisk, Stein Guldbrandsen. Han forteller at Fagforbundet har kjempet for å få til et slikt fagskoletilbud.

– Det er positivt at finansieringen nå er på plass, sier han.

Mangler fortsatt lederutdanning

Samtidig advarer Johnny Stølen mot å hvile på laurbærene og tro at alt nå er på plass:

– Dette er en bevilgning for å etablere fagskoletilbudet. En fagskole vil kreve årlige bevilgninger for å kunne gi et stabilt utdanningstilbud over tid. Derfor er det viktig at vi fortsetter å passe på slik at dette blir fulgt opp i framtidige budsjetter, sier han.

Han minner også om at det fortsatt mangler en tilfredsstillende lederutdanning innen brann og redningstjenesten:

– Det totale utdanningstilbudet er ikke fullgodt før vi også har en lederutdanning på plass. Her har både vi og myndighetene fortsatt en jobb å gjøre, sier han.

Bedre beredskap

Pengene skal i 2017 brukes til å utvikle det faglige innholdet i utdanningen i samarbeid med brann- og redningsmiljøet i Norge. Samtidig skal det iverksettes en omstilling av Norges brannskole.

«Fagskolen vil være et viktig bidrag for å heve det kommunenes arbeid med forebygging og beredskap og sørge for at utdannelsen er tilpasset fremtidens utfordringer. Dagens etatsutdanning skal erstattes med en åpen utdanning som alle kan søke på og få rett til lån gjennom Statens lånekasse for utdanning. Dette vil sikre et økt mangfold i brann- og redningsvesenet.» Dette skriver Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) på sin hjemmeside.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy