JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav

Mislykket IT-prosjekt: Rekordlang ventetid hos Nav

Ventetiden på å behandle klagesaker om sykepenger er nå 52 uker – altså ett år.  I utgangspunktet skal det ikke ta mer enn tolv uker å få svar på en slik klage.

Ventetiden på å behandle klagesaker om sykepenger er nå 52 uker – altså ett år. I utgangspunktet skal det ikke ta mer enn tolv uker å få svar på en slik klage.

Hanna Skotheim

Har du en klagesak hos Nav kan du regne med å vente opptil ett år for å få saken behandlet.

2023010314023020230103140227

Ifølge avisa Klassekampen var planen at et internt IT-prosjekt skulle automatisere store deler av saksbehandlingen.

Nav fikk 872 millioner kroner til prosjektet, penger som nå er blitt brukt opp uten at ventetiden har blitt mindre.

Ventetiden på å behandle klagesaker om sykepenger er nå 52 uker – altså ett år. I utgangspunktet skal det ikke ta mer enn tolv uker å få svar på en slik klage.

IT-prosjektet som skulle effektivisere behandlingen og erstatte et over 40 år gammelt system, skulle ha vært ferdig 1. oktober 2020. Men nå opererer Nav med et plan om at det skal være ferdig innen inngangen av 2027.

«Dessverre har utviklingen tatt lengre tid enn vi regnet med. Dette har dessverre medført for lang saksbehandlingstid på klagesaker», skriver Nav-direktør Hans Christian Holte i en epost.

Antall saksbehandlere har blitt redusert i Nav, blant annet på grunn av forventningen til det nye IT-systemet, og dermed har klagebehandlingstiden økt kraftig.

Både tillitsvalgte og Sivilombudsmannen har reagert på utviklingen, og ombudet opprettet i høst en undersøkelsessak mot Nav.

Høyere kompleksitet enn først antatt, manglende helhetstenkning og forhold knyttet til ledelse og styring er oppgitt som noen av årsakene til IT-forsinkelsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy