Moss forbereder oppsigelser

MINIMUMSTILBUD: – Den bemanningen som nå foreslås vil bare dekke brukernes aller mest nødvendige behov, mener Hilde Torgersen i Fagforbundet Moss og Våler.

MINIMUMSTILBUD: – Den bemanningen som nå foreslås vil bare dekke brukernes aller mest nødvendige behov, mener Hilde Torgersen i Fagforbundet Moss og Våler.

Vegard Velle

155 ansatte, som arbeider med tjenester til funksjonshemmede, er innkalt til kartleggingssamtaler i Moss. Tillitsvalgte er dypt bekymret og har sendt brev til politikerne i kommunen.

2015051312000020150513110602

per.flakstad@fagbladet.no

– Vi mener dette vil gå ut over tjenestetilbudet på en måte som rammer de funksjonshemmede i kommunen på en svært uheldig måte. Når rådmannen ikke ser konsekvensene og mener kuttene ikke er dramatiske, mener vi det er vår plikt å si ifra, sier lederen i Fagforbundet Moss og Våler, Hilde Torgersen, til Fagbladet.

Hun mener kuttene vil ramme både de funksjonshemmede som bor i tilrettelagte boligfellesskap og de som bor alene og mottar støtte og hjelp fra hjemmebaserte tjenester.

– Den bemanningen som nå foreslås vil bare dekke brukernes aller mest nødvendige behov, som mat, bleieskift/toalettbesøk g muligheten til å stå opp hver dag. Brukernes mulighet for selvbestemmelse og aktiviteter utenfor hjemmet vil bli sterkt redusert, mener Torgersen.

Derfor har Fagforbundet og de andre arbeidstakerorganisasjonene i et felles brev utfordret politikerne til å justere budsjettrammene slik at kutt og oppsigelser kan unngås.

Bystyret skal behandle handlingsplanen som legges til grunn for budsjettet på sitt møte 15. juni.

– Vi ønsker en høyere grunnbemanning og mener dette er helt bakvendt, sier lderen i Moss Arbeiderparti, Colin Archer, til NRK Østfold som en kommentar ti kuttplanene.

Ifølge rådmann Bente Hedum bruker Moss vesentlig mer penger enn andre sammenlignbare kommuner på dette området, og at det gjør omstilling nødvendig.

Hun er overrasket over utspillet fra arbeidstakerorganisasjonene:

– Vi er inne i en prosess som etter administrasjonens syn nærmer seg en avslutning. Det har vært en grundig og langvarig behandling, sier hun til Moss Avis.

Hun er ikke like bekymret som fagforeningene: – Våre tjenester vil fortsatt ytes innenfor forsvarlighet. Brevene vi har sendt de ansatte er en kartlegging i tråd med gjeldende retningslinjer ved omstilling, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy