Bjørn A. Grimstad " />

Min fanesak | Pride

Nå begynner Skeivå - Rogalands Pride: – Vi trenger å synes, å vise at vi er der

Barnepleier Hanne Nilsen er festivalleder for Skeivå.

Barnepleier Hanne Nilsen er festivalleder for Skeivå.

Marie von Krogh

Denne uka går Skeivå av stabelen. Festivalleder Hanne Nilsen, som er barnepleier på sykehuset i Stavanger, mener det er viktig å feire kjærligheten.

2021082714140020210830113812

bjorn.grimstad@fagbladet.no

Hva er din fanesak?

– Jeg er festivalleder for Skeivå Rogaland Pride. I fjor hadde vi ingen fysiske samlinger på grunn av korona. I år håper jeg at vi kan ha en skikkelig folkefest for alle. Mens Oslo og Bergen har Pride i juni, har vi det i september.

{f1}

Hva driver deg?

– Da jeg kom ut av skapet for mange år siden, kjente jeg ingen i det skeive miljøet og følte meg ensom. Så meldte jeg meg inn i «Late bloomer ladies», et møtested for kvinner som kommer ut sent i livet.

Viktigheten av det vennskapet vi fikk der, har hengt litt igjen i meg. Så har det gått den veien at jeg ble leder for FRI Rogaland. Da jeg ble spurt om å være festivalleder for Skeivå, så jeg at jeg kunne lage møteplasser for andre ensomme der ute.

Hva betyr innsatsen din i den store sammenhengen?

– I paraden for to år siden var vi alle slags forskjellige og helt vanlige mennesker som hadde det fint. Det er så fantastisk. Vi trenger å synes, å vise at vi er der.

Temaet for Pride i år er Europa. I land som Polen, Russland og Tyrkia blir rettighetene for LGBTQ (engelsk forkortelse for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og skeive, red.anm.) tatt fra dem. I Stavanger har en ung jente blitt trakassert av andre ungdommer for å være skeiv. Da er vi nødt til å vise oss frem og feire kjærligheten.

Hanne Nilsen

Alder: 47

Jobb: Barnepleier på barselhotellet på Stavanger universitetssykehus

Familie: Samboer med Anina, tre gutter fra tidligere forhold og tre hunder

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy