JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Nå er jeg grundig lei av den blåblå revolusjonen deres»

Regjeringen får grundig gjennomgå for å ville inngå investeringsavtaler som kan være i strid med grunnloven.

2015092511360420230821171436

yngvil@lomedia.no

Forslaget til ny modell for investeringsavtaler som Høyre-Frp-regjeringen sendte ut på høring i våres gir investorer mulighet til å legge fram saker for en internasjonal investeringsdomstol. Denne domstolen setter norske rettsinstanser til side.

Les også: KrF lover ikke støtte til regjeringen

850 høringssvar gjennomgås nå av Næringsdepartementet.

En del ser ut til å være del av en kampanje mot høringsforslaget, mens mange ikke er det. Her er noen utdrag fra folkets innspill.

Andreas Moksnes:

«Kjære regjeringen. Jeg vet at dere er glade i detta med frihet, markedsliberalisme og å hive folkevalgte ut av alle viktige beslutningsposisjoner, men nå er jeg grundig lei av den blåblå revolusjonen deres. (…)

Denne avtalen kan dere krølle sammen, klippe i stykker, brenne og kaste asken på historiens søppelplass, så kanskje dere beholder litt av verdigheten og Norge litt av selvråderetten. Og nei, jeg er ikke noen blodrød sosialist – bare en vanlig type som synes det er greit at politikere respekterer demokratiet.»

AEF:

«For all del: ta til vettet og skrinlegg dette makkverket!!»

Norsk statsborger:

«Nei til salg av landet som er VÅRT.»

Skattebetaler i Norges land:

«Slutt å undergrave grunnloven. Skam dere!»

Skapnisseforeningen:

«Regjeringen har ingen rett til å inngå slike avtaler uten en folkeavstemning.. mener jeg.»

Jenny Dellegård:

«Et STORT NEI til udemokratiske handelsavtaler (TISA, TTIP, BITs).»

Aleksander Ruud:

«Nei til å gi mer makt til kapitalinteresser på bekostning av mennesker.»

Tobias Brynildsen:

«Jeg håper virkelig regjeringen tar til fornuften og begraver dette forslaget - det er en grunn til at Norge ikke har inngått slike avtaler på 20 år. De er et onde som ikke bidrar til annet enn å berike internasjonale selskaper på bekostning av nasjonalstatene.»

Alf Ulvin:

«Med tanke på de alvorlige følgene innføring av avtalemodellen kan få, anser jeg det som svært udemokratisk om departementets forslag ikke blir lagt fram for behandling i Stortinget, men kun skal behandles internt i regjeringen.»

Anonym:

«Nei»

Anonym:

«Ikke gjør dette. Grunnloven forringes av enkeltindividers/maktorganisasjoners egen vinning – det tror jeg vil bidra til et meget ustabilt samfunn.»

Anonym:

«Det vil svekke statens og demokratiets direkte makt, og styrke internasjonale privateide selskapers og er dermed en grunnleggende, prinsipiell forandring av det politiske maktbildet.»

Johannes Walsøe:

«Trekk utkastet – modellen er en trussel mot kongerikets og våre demokratiske prinsipper.»

Jørn Egil Zøllner:

«Enten begrenser dette det norske Stortings mulighet til å fatte demokratiske beslutninger, eller så vil oljefondet raskt gå tomt for penger.»

Marianne MacDonald:

«I forslaget har man prioritert næringsinteresser over demokratiske interesser – og det er da neppe en arv en folkevalgt forsamling ønsker å etterlate seg?»

Slutt å undergrave grunnloven. Skam dere!

Skattebetaler i Norges land

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy