JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret

Bussjåførenes lønn:

Nå gjenopptar sjåførene og arbeidsgiverne meklinga: Busstreiken kan gå mot slutten

Ola Tømmerås

Meklinga i lønnsoppgjøret for bussjåførene starter opp igjen.

2020093014050020200930140456

Flere kilder bekrefter overfor FriFagbevegelse at meklingen i busstreiken gjenopptas.

Etter det FriFagbevegelse erfarer, kommer arbeidsgiverne med det nytt tilbud nå klokka 14.00 onsdag, og det skal være grunnlaget for en løsning på streiken.

Etter hvert ankommer flere og flere tillitsvalgte til Riksmeklerens lokaler i Grensen i Oslo.

Siden dette er en frivillig mekling fortsetter streiken til partene har funnet en løsning eventuelt at det blir nytt brudd.

Onsdag møtte Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Fagforbundet og Norsk Jernbaneforbund på arbeidstakersiden og NHO Transport og Spekter på arbeidsgiversiden hos Riksmekleren.

I forkant av møtet har flere av partene på arbeidstakersiden sagt at de forventer at arbeidsgiversiden har noe å tilby dem.

Det har nå gått ti dager siden det 20. september ble brudd i bussmeklingen. Bussjåfører i Viken og Oslo gikk ut i streik, og store deler av kollektivtrafikken på Østlandet ble rammet.

I helgen ble streiken trappet opp, og ytterligere 4.500 bussjåfører sluttet seg til de 3.800 sjåførene som allerede hadde lagt ned arbeidet.

Striden i busskonflikten handler blant annet om at arbeidstakerorganisasjonene mener at lønnsavstanden fra bussjåfører til industriarbeidere er blitt stadig større de siste årene.

Vi oppdaterer saken!

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy