JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flertallskalkulator

Nå kan du hjelpe Jonas med å finne et stortingsflertall. Prøv flertallskalkulatoren her

Hvem må den nye regjeringen ha med seg for å danne et flertall?

Hvem må den nye regjeringen ha med seg for å danne et flertall?

Illustrasjonsfoto/Jan-Erik Østlie

Arbeiderpartiet og Senterpartiet kommer til å danne en mindretallsregjering. Hvem må de ha med seg for å nå 85 mandater, som sikrer flertall på Stortinget?

2021101309035420211014105444

torgny@lomedia.no

gulled@lomedia.no

Da valgkvelden var over, så det ut til at Norge kom til å få en flertallsregjering. Men etter at SV forlot forhandlingene, må Støre-regjeringen søke støtte i Stortinget for sine forslag.

Siden det er ni partier på Stortinget finnes det mange mulige flertall. Hvis ikke SV, Rødt og MDG vil støtte Ap-Sp-regjeringas forslag, kan de få flertall med støtte fra Venstre og Pasientfokus.

Sånn gjør du det:

Med FriFagbevegelses flertallskalkulator kan du bygge det flertallet du ønsker. Vil du legge til et parti i flertallet; trykk på navnet og se om du krysser flertallsstreken. Trykk på nytt hvis du vil fjerne partiet.

Skap ditt eget flertall

Lenke til sida er sendt til alle partikontorene så de kan bruke den for å finne ut hvordan de skal navigere i den parlamentariske skjærgården.

Stortingets mandatfordeling etter valget i høst

Slik ser stortingssalen ut

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy