Nå kan fagforeningsfradraget ryke

Leder av skatteutvalget, Hans Henrik Scheel overleverte i formiddag utvalgets rapport til finansminister Siv Jensen.

Leder av skatteutvalget, Hans Henrik Scheel overleverte i formiddag utvalgets rapport til finansminister Siv Jensen.

Vidar Ruud / NTB scanpix

Skatte-utvalget vil fjerne fradraget for fagforeningskontingent.

2014120312000020141203143329

anders@lomedia.no

Scheel-utvalget la i dag fram sine forslag til skattereform. Ett av utvalgets forslag er å fjerne skattefradraget for fagforeningskontingenten. LO Stats leder, Tone rønoldtangen, synes det er et dårlig forslag, og syns det er beklagelig at utvalget ikke har sett nytten av dette fradraget.

– At det gis fradrag for fagforeningskontingent viser at det er viktig å opprettholde en høy organisasjonsprosent. Som igjen er viktig for å videreføre den norske modellen og velferdssamfunnet, sier Rønoldtangen.

15 milliarder mindre i skatt

Utvalgets rapport inneholøder to hvoedforslag: Det ene viderefører dagens skattenivå, mens det andre forslaget innebærer 15 milliarder mindre i skatteinntekter. Det finansieres i hovedsak av lavere skatt på arbeid.

Finansminister Siv Jensen (Frp) sa ved overrekkelsen fra Hans Henrik Scheel at utredningen er et godt utgangspunkt for debatt. Og at regjeringen er opptatt av at det samlede skattenivået skal reduseres.

LO Stat uenig

LO Stat-leder Tone Rønoldtangen er uenig i at nivået må vesentlig ned, og mener det viktigste er å videreføre en god velferdsstat.

– For oss er det fordelingen av skattebyrdene som er vesentlig. En dreining til skjerpet skatt på eiendom kan være riktig, men det er viktig at det ikke får en innretning som gir en betydelig skjerpelse for vanlige lønnsmottakere, sier hun.

Rønoldtangen tror det er fornuftig å gjøre noe med selskapsskatten, men syns utvalget tar vel hardt i.

– Min umiddelbare kommentar er at utvalget har gått noe langt når de foreslår å senke skattenivået for selskaper fra 27 prosent til 20 prosent, sier hun.

Hun synes også forslaget om å fjerne fradraget for fagforeningskontingent

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy