JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO Kommune med nye krav

Nå krever de høyere ulempetillegg for alle som er berørt av koronakrisen

HØYERE TILLEGG: LO Kommune og Mette Nord krever at ansatte i tjenester som har fått større belastning på grunn av koronakrisen skal få høyere ulempetillegg.

HØYERE TILLEGG: LO Kommune og Mette Nord krever at ansatte i tjenester som har fått større belastning på grunn av koronakrisen skal få høyere ulempetillegg.

Jan-Erik Østlie

Fagforbundet og LO Kommune krever økte ubekvemstillegg for ansatte i kommunene som er berørt av koronaepidemien.

2020041514375720200415151410

tips@fagbladet.no

– En avtale gir medlemmene en anerkjennelse for den store påkjenning de har ved å stå i første rekke under den pågående pandemien. Det har de fortjent, sier Mette Nord som er leder for LO Kommune til Fagforbundets nettside.

Derfor krever LO Kommune at alle ansatte som har fått en økt belastning med kvelds- eller nattarbeid og lørdag og søndagsarbeid på grunn av koronaepidemien får et forhøyet lørdags- og søndagstillegg på 50 kroner timen. I tillegg er kravet et økt kvelds- og nattillegg på 24 kroner per time.

Ansatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling

Alle tjenester med økt belastning

– Kravet gjelder alle tjenester med økt belastning, sier Mette Nord.

Hun understreker samtidig at det er særlig viktig å sikre at deltidsansatte får en kompensasjon.

– For oss er det viktig å få til en avtale som omfatter alle som er berørt, både deltids- og heltidsansatte og uansett yrkesbakgrunn. Belastningen er minst like stor om du er renholder, portør eller hva det nå måtte være. Vi avventer en tilbakemelding fra KS, sier Nord.

De fleste ansatte innen pleie- og omsorgstjenestene jobber deltid og stiller nå opp for å dekke opp behovet i tjenestene på kvelder og i helger. Tilleggene må også gjelde ekstravakter, heter det i kravet.

LO Kommune har fremmet kravet overfor KS, men vil også fremme liknende krav overfor arbeidsgiverorganisasjonene Virke, NHO, PBL og FUS.

Det samme kravet er også stilt av Kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH) i Oslo kommune.

Fagbladets spesialside om korona

Vil ha kompensasjon for lange vakter

LO Kommune krever at ansatte som på grunn av koronaepidemien arbeider flere lange vakter, skal etter tre lange vakter på rad ha ett engangsbeløp på 1000 kroner for hver vakt utover de tre første vaktene.

Ansatte som går beredskapsvakter utenfor arbeidsstedet, og har fått en økt belastning på grunn av koronaepidemien, skal ha en omregningsfaktor på 1:4 av vakten i den alminnelige arbeidstiden og overtidsbetaling på utrykning.

I kravet heter det at endringen må gjøres gjeldende fra og med 18. mars.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy