JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Næringsdepartementet selger alle sine Entra-aksjer til svenske Castellum:

Nå selger staten unna eierskapet i kontorbygg til svensk eiendomsgigant

Tormod Ytrehus

Det svenske selskapet Castellum sier torsdag at de har kommet med et bud på norske Entra. Næringsdepartementet har solgt alle sine Entra-aksjer til svenskene.

2020112710031620201127100315

Eiendomsselskapet Castellum skriver i en pressemelding at de byr 170,86 kroner per aksje i Entra. Det er 5,86 kroner mer enn det svenske eiendomsselskapet Sämhallsbyggnadsbolaget i Norden (SSB) bød tirsdag denne uken.

Budet er en kombinasjon av kontanter og nyutstedte aksjer i Castellum der aksjeeierne kan få 13 aksjer i Castellum for hver 20. aksje de eier i Entra. I tillegg tilbys de 25,68 kroner per aksje. Totalt består budet av 109 millioner Castellum-aksjer og 4,3 milliarder kroner i kontanter.

{f1}

Får 2,5 milliarder for Entra-aksjene

Entra skriver i en børsmelding torsdag morgen at Næringsdepartementet har solgt 15 millioner aksjer i selskapet til Castellum, tilsvarende 8,2 prosent av aksjene i selskapet.

Næringsdepartementet bekrefter i en pressemelding at de har solgt seg helt ut av selskapet.

– Regjeringen har lenge vært tydelig på at staten ikke er en langsiktig eier av Entra. Aksjen har hatt en god verdiutvikling siden børsnoteringen i 2014, og jeg er veldig fornøyd med salget, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i pressemeldingen.

Prisen per aksje er 169 kroner, og staten mottar 2,5 milliarder kroner for aksjene. Det er i tillegg avtalt en justeringsmekanisme som sikrer at staten mottar samme pris som øvrige Entra-aksjonærer dersom Castellum fremsetter et pliktig bud på alle aksjene i Entra, noe som kan gi et tilleggsvederlag for statens aksjer.

Sa at samtaler var avsluttet

Etter spekulasjoner i markedet bekreftet Castellum onsdag morgen at de har vært i diskusjoner med Entra om et oppkjøp. De sa imidlertid da at samtalene ikke hadde ført fram og at samtalene var avsluttet.

Styret i Entra sier i en pressemelding torsdag morgen at de vil vurdere budet fra Castellum. De ber samtidig aksjeeierne om å vente med å gjøre noe med aksjene sine.

Styret i Entra sa tidligere denne uken at de setter pris på den strategiske interessen i Entra, men ga uttrykk for at de ikke er avhengige av å bli kjøpt opp.

– Styret tror at Entra har en lys framtid som et uavhengig selskap, het det i en pressemelding fra selskapet.

Dette er Entra

Entra ASA er et norsk eiendomsselskap som har virksomhet i større norske tettsteder med hovedvekt på Oslo og Østlandet.

Hovedkontoret ligger i Oslo og firmaet har regionkontorer i Stavanger, Bergen og Trondheim.

Omsetningen er cirka 2,2 milliarder kr.

Selskapets hovedoppgave er å eie kontorlokaler gjennom kommersiell utvikling, utleie, forvaltning, drift, kjøp og salg av fast eiendom.

Entra ble opprettet i 2000 ved at utleibare statseiendommer ble utskilt fra Statsbygg.

Selskapet hørte da inn under Nærings- og handelsdepartementet.

Staten solgte seg ned til 49,6 prosent i Entra i 2014 og noterte selskapet på Oslo Børs.

Staten solgte seg videre ned til 33,4 prosent i 2016 og 22,4 prosent i 2019.

Kilde: Store norske leksikon

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy