Nå skal det bli enklere å utdanne seg mens du jobber

AVTALE: Sissel M. Skoghaug undertegner avtalen som skal gjør det lettere for blant andre assistenter i helse- og omsorgssektoren å utdanne seg og ta videreutdanning. Utdanningsminister Jan Tore Sanner lover at dette blir noe av, siden pengene allerede er bevilget.

AVTALE: Sissel M. Skoghaug undertegner avtalen som skal gjør det lettere for blant andre assistenter i helse- og omsorgssektoren å utdanne seg og ta videreutdanning. Utdanningsminister Jan Tore Sanner lover at dette blir noe av, siden pengene allerede er bevilget.

Birgit Dannenberg

Et samarbeid mellom arbeidsgivere, myndigheter og fagorganisasjonene skal gjøre det enklere å utdanne- og videreutdanne seg på jobb, spesielt for fagarbeidere og dem uten fagutdanning fra før.

2018121914000020181220074431

per.flakstad@fagbladet.no

Myndighetene går inn på 30 millioner kroner.

– Selv om dette er en intensjonsavtale, kan jeg garantere at det blir noe av. Pengene er nemlig allerede bevilget, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner da avtalen ble undertegnet i dag.

Endelig kan du søke om å ta fagbrev på jobb med full lønn

Fagforbundet: Gledelig

Nestleder Sissel M. Skoghaug undertegnet avtalen på vegne av Fagforbundet: – Vi er glade for at det kommer i stand et såkalt bransjeprogram for helse- og omsorgstjenestene. Dette er tjenester til mennesker i alle aldre som ofte er i en sårbar livssituasjon. De trenger å møte fagfolk som er skikket for arbeidet og som har høy kompetanse på et bredt felt.

– Samtidig vet vi at det ofte er de med minst formell utdanning som står nærmest pasienter og brukere i det daglige. Disse arbeidstakerne gjør en kjempeviktig jobb, men de arbeider deltid og blir ofte ikke inkludert i kompetansehevende tiltak. Det er derfor avgjørende hvis vi skal heve kvaliteten på tjenestene og trygge arbeidstakerne til å mestre omstilling og nye kompetansekrav at de med minst utdanning får ta del i bransjeprogrammet. Vi er derfor glade for at de er en av målgruppene, sa hun.

Bystyret i Bergen vil at flere skal ta fagbrev

Flere ansatte får mulighet

Det nye bransjeprogrammet er et pilotprosjekt der myndighetene og partene i arbeidslivet skal samarbeide om utdanning og videreutdanning på arbeidsplassene.

Programmet skal bidra til å øke antall ansatte som utdanner og videreutdanner seg. Fagbrev og fagskoler vil være viktige deler i programmet.

Det er bedriftene selv – som vet hvilken kompetanse de trenger – som skal fylle etter- og videreutdanningstilbud med innhold, mens regjeringen vil betale for utvikling og drift av tilbudene. Dette vil gi mange som ellers ikke hadde fått videreutdanning, mulighet til å fornye seg og fortsette i jobb. Det er en ny måte å gjøre dette på og i første omgang er bygg- og industrinæringen og helse- og omsorgssektoren med. Dette vil sikre gode tjenester og god konkurranseevne for mange bedrifter og gjør at mange arbeidstakere får påfyll og en sikrere jobb i fremtiden, ifølge departementet.

Ifølge Sissel M. Skoghaug vil det nye tilbudet bety mye for blant annet assistenter og fagarbeidere i helse- og omsorgssektoren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy