JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Folkehelseinstituttet

Nå tilbyr FHI sluttpakke til alle ansatte – én av fire skal ut

Folkehelseinstituttet (FHI) skal kutte kraftig i budsjettet sitt.

Folkehelseinstituttet (FHI) skal kutte kraftig i budsjettet sitt.

Ole Palmstrøm

Kort tid etter at regjeringen foreslo å stramme inn budsjettet til Folkehelseinstituttet (FHI) varsler instituttet nå at de tilbyr sluttpakke til alle.

2022112910003820221129100037

Alle som har vært ansatt i minimum ett år, kan søke, og sluttvederlaget kan utgjøre mellom seks og ni månedslønner, skriver VG.

Regjeringen har foreslått å kutte i budsjettet med over 300 millioner kroner i neste års statsbudsjett. Instituttet har i dag om lag 1.150 ansatte.

– Vi må kutte cirka 300 årsverk og ha en reduksjon i drift på 100 millioner kroner i tillegg, sa direktør Camilla Stoltenberg til Dagens Medisin tidligere i november.

Hovedtillitsvalgt Hilde Risstad i Legeforeningen i FHI sier instituttet må kvitte seg med om lag en firedel av sine ansatte.

– Selv om den politiske beskjeden er at vi skal prioritere overvåking og beredskap, så er det nettopp disse områdene som vil bli hardest rammet. En risikovurdering konkluderer med at kuttene vil medføre høy risiko og usikkerhet knyttet til FHIs oppgaver.

Hun sier det er naturlig å ta ned budsjettet etter pandemiårene, men store kutt på kort tid gjør det svært krevende for dem.

– Da pandemien traff, hadde vi akkurat vært gjennom en nedbemanningsprosess. Nå skal vi tilbake til 2019-nivået budsjettmessig, altså til samme nivå som før pandemien. Da var beredskapen for dårlig. Det har alle rapporter etter pandemien vist. At vi nå skal tilbake dit, samtidig som vi har fått mange nye oppgaver er veldig utfordrende.

ketil.bjerke@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy