JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå velger MDG side i politikken – vil samarbeide med Ap og SV

– For valget i 2021 er det uaktuelt å gå til Høyre, sier MDG-nestleder Arild Hermstad.

– For valget i 2021 er det uaktuelt å gå til Høyre, sier MDG-nestleder Arild Hermstad.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

For første gang har Miljøpartiet De Grønne valgt å velge side i politikken. Sentralstyret ønsker regjeringsskifte neste høst, og velger seg dermed Ap og SV.

2020112310140420201123101406

Tradisjonelt har MDG hele tiden framholdt at de er et blokkuavhengig parti, men foran neste års stortingsvalg setter de blokkuavhengigheten på pause ifølge et vedtak i sentralstyret, melder NRK.

– For valget i 2021 er det uaktuelt å gå til Høyre, sier MDG-nestleder Arild Hermstad.

Men han ser store skjær i sjøen, spesielt når det gjelder et samarbeid med Ap, særlig innen spørsmålene om oljeindustriens framtid, samferdselspolitikken og naturvernpolitikken.

– Men vi tror det kommer til å være enda vanskeligere på den andre siden, sier Hermstad.

Erna Solberg & Co. har økt avgiftene med 6,7 milliarder siden 2013

Aps nestleder Bjørnar Skjæran peker også på store forskjeller mellom de to partiene, men lukker ikke helt døren for et samarbeid. SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sier at de gjerne samarbeider med MDG.

De tre partiene er imidlertid langt fra å få et flertall på Stortinget ifølge de siste tallene fra Poll of polls, og er avhengig av et samarbeid med Senterpartiet for å få et rent flertall. Det kan bli langt vanskeligere.

Starter nytt parti: Geir Lippestad blir frontfigur

– For Senterpartiet er det ikke aktuelt å sitte i en regjering med MDG, slår nestleder Marit Arnstad fast.

Vedtaket fra sentralstyret i MDG er enstemmig, men møter motstand hos partiets eget landsstyre, som har møte til helgen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy