JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norske Skog permitterte 198 og ga eierne 268 mill.:

Nå vil Ap stramme inn reglene for utbytte

Hadia Tajik

Hadia Tajik

Jan-Erik Østlie

Arbeiderpartiet og Fellesforbundet reagerer på Norske Skogs håndtering av koronakrisen. Selskapet har permittert ansatte og samtidig betalt ut millionutbytte.

2020042409280220200424092800

I forrige uke ble 198 ansatte i Norske Skog i Halden og i Oslo permittert som følge av koronakrisen. På fredag kommer 268 millioner inn på investorenes kontoer, skriver Klassekampen.

– Jeg er både overrasket og skuffet over Norske Skog. Dette viser at vi er nødt til å se på begrensninger på bonuser, lederlønninger og utbytte i håndteringen av denne ekstraordinære krisen, sier nestleder Hadia Tajik i Arbeiderpartiet til avisen.

Sanner vil ikke nekte bankene å betale ut utbytte

Norske Skog har ikke opplyst om det kommer til å søke kompensasjonsordningen som ble etablert forrige uke, men Tajik mener uansett selskapet har nytt godt av endringene i permitteringsregelverket på grunn av koronakrisen.

Fellesforbundet, som organiserer de ansatte i Norske Skog, kaller utbetalingen av utbytte for et brudd på samfunnskontrakten, mens Høyre peker på at et generelt utbytteforbud ikke er veien å gå.

Torsdag la Norske Skog fram resultatet for første kvartal. Det viste et negativt resultat på minus 374 millioner kroner mot 153 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

• Følg Fagbladet på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy