Norske Skog permitterte 198 og ga eierne 268 mill.:

Nå vil Ap stramme inn reglene for utbytte

Hadia Tajik

Hadia Tajik

Jan-Erik Østlie

Arbeiderpartiet og Fellesforbundet reagerer på Norske Skogs håndtering av koronakrisen. Selskapet har permittert ansatte og samtidig betalt ut millionutbytte.

2020042409280220200424092800

I forrige uke ble 198 ansatte i Norske Skog i Halden og i Oslo permittert som følge av koronakrisen. På fredag kommer 268 millioner inn på investorenes kontoer, skriver Klassekampen.

– Jeg er både overrasket og skuffet over Norske Skog. Dette viser at vi er nødt til å se på begrensninger på bonuser, lederlønninger og utbytte i håndteringen av denne ekstraordinære krisen, sier nestleder Hadia Tajik i Arbeiderpartiet til avisen.

Sanner vil ikke nekte bankene å betale ut utbytte

Norske Skog har ikke opplyst om det kommer til å søke kompensasjonsordningen som ble etablert forrige uke, men Tajik mener uansett selskapet har nytt godt av endringene i permitteringsregelverket på grunn av koronakrisen.

Fellesforbundet, som organiserer de ansatte i Norske Skog, kaller utbetalingen av utbytte for et brudd på samfunnskontrakten, mens Høyre peker på at et generelt utbytteforbud ikke er veien å gå.

Torsdag la Norske Skog fram resultatet for første kvartal. Det viste et negativt resultat på minus 374 millioner kroner mot 153 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

• Følg Fagbladet på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy