Regjeringen ønsker en presisering av kunnskapsgrunnlaget for fagskoleutdanninga.
Jan-Erik Østlie
– Fagskolene er en viktig del av utdanningstilbudet vi har her i landet. Ved å fjerne minstegrensa for omfanget av fagskoleutdanninga åpner vi for at fagskolene kan utvikle enda flere relevante, kortere og mer fleksible tilbud som er tilpasset både dine, mine og behovet i arbeidslivet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.
I tillegg foreslår regjeringen en presisering av kunnskapsgrunnlaget for fagskoleutdanninga.
– Vi må stille de samme kravene til kunnskapsgrunnlaget ved fagskoler som vi gjør for universiteter og høyskoler, uten at vi skal gjøre de helt like. Mens utdanninger ved universitet og høyskoler skal være forskningsbaserte, skal fagskoleutdanningene være praksisnære og bygge på yrkesfaglige prinsipper og standarder i de bransjene studentene skal ut i, sier Asheim.
KOR MYKJE?: Det store spørsmålet er kor mykje meir dei som jobbar i kommunane vil få i år. Les meir om kva prognosene seier i denne saka.
Brian Cliff Olguin
LIKE DAGER: Elev Silje Krane (19) synes praksisen blir for rutinepreget når hun jobber på samme sykehjem i over et år. Her henter hun kaffe til en beboer.
Omar Sejnæs
SJEFEN: Sarah Williams leder matbanken i den britiske byen Banbury.
Anita Arntzen
Løsningen ligger ikke i å øke rekrutteringen. Selv om det blir økt behov i enkelte tjenester, skal ikke sektoren bli betydelig større i dag, mener kommisjonen. (Illustrasjonsfoto)
Anita Arntzen
– Jeg trodde at matbudsjettet da ville gå ned, men nei, sier Hege Hansen.
Ole Martin Wold
EN VARSLET KRISE: – Ansvaret må legges på dem som bevilger penger, ikke på de ansatte, sier Anniken Lien van Marion.
Privat