JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nakstad: – Vi er fortsatt sårbare i to-tre måneder til

LITT BEKYMRET: Vi er på vei inn i en fjerde smittebølge i Europa, men den blir antakelig mindre alvorlig enn de tidligere, tror assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

LITT BEKYMRET: Vi er på vei inn i en fjerde smittebølge i Europa, men den blir antakelig mindre alvorlig enn de tidligere, tror assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Berit Roald / NTB

Det er viktig å fortsatt ha kontroll over lokale smitteutbrudd til flere er vaksinert, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

2021072610565620210726105656

redaksjonen@fagbladet.no

Deltavarianten av koronaviruset dominerer nå både i Norge og i 19 land i Europa. Samtidig har smittespredningen skutt fart i flere europeiske land, blant dem Storbritannia, Spania og Sveits.

Norge har høy vaksinasjonsdekning blant dem over 65 år, men fortsatt er 800.000 voksne personer i landet uvaksinerte, mens mange venter på andre dose, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

– Derfor er vi fortsatt sårbare i to-tre måneder til, og det blir viktig fortsatt å ha kontroll over lokale smitteutbrudd til flere er vaksinert. Hvis vi klarer å beholde kontrollen, blir det lettere å leve som normalt, og vi unngår en økning i innleggelser blant personer som venter på vaksine, sier Nakstad.

For Europas del tror Nakstad at mørketallene for covid-19 kan være store. Der leder viruset kampen mot vaksinene akkurat nå, mener han.

To vaksinedoser beskytter mot deltavarianten

– Jeg tror vi er på full fart inn i en fjerde smittebølge med deltavirus i Europa nå, men sannsynligvis blir det ikke en like dramatisk bølge av innleggelser denne gangen og langt færre dødsfall enn i fjor høst, siden stadig flere er beskyttet av vaksine, sier Nakstad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy