JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny Nav-feil

Nav feiltolket reglene for barnetrygd og kontantstøtte – nå gjenåpnes fire straffesaker

Hanna Skotheim

Påtalemyndigheten har bedt om at fire saker gjenåpnes i kjølvannet av saken om Navs feiltolkning av reglene for familieytelser til folk som bor i utlandet.

2023081512131820230815121318

– Vi trodde vi skulle bli ferdig innen 1. juli, men det er en del saker der vi er avhengig av å få flere opplysninger fra Nav, og ofte må dette innhentes fra andre land. Dette har tatt mer tid enn jeg så for meg i mars. Det er fortsatt fem-seks saker vi ikke har klart å sluttbehandle. Vi håper å ha disse klare i løpet av september-oktober, sier setteriksadvokat Henry John Mæland til Rett24.

Fredag ble hans virke som setteriksadvokat for Nav-sakene forlenget fram til nyttår. Virket blir forlenget for at Mæland skal bli ferdig med gjennomgangen av sakene som kom i kjølvannet av at Nav har feiltolket reglene og nektet personer som bor i andre EØS-land, barnetrygd, kontantstøtte og stønad til enslig mor eller far.

Mæland opplyser at han til nå har gjennomgått 29 straffesaker om slike familieytelser. Av disse er fire begjært gjenåpnet.

Han sier samtidig at han mener det er sannsynlig at det blir flere gjenåpningsbegjæringer.

(©NTB)

anders.r.christensen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy