Korona-krisa:

Nav skylder permitterte arbeidstakere ei månedslønn

colourbox.com

Stortinget vedtok i midten av mars at arbeidstakere skulle være sikret tilnærmet full lønn i 20 arbeidsdager etter at de ble permittert. Men Nav betaler ikke.

2020052009424220200520094238

– Nav skylder svært mange ­personer penger. Det er veldig vondt å tenke på, sier beredskapsleder Yngvar Åsholt i Nav til Bergens Tidende.

Til sammen skylder Nav permitterte arbeidstakere en månedslønn. Åsholt håper de skal få i stand en utbetalingsordning for de 384.000 permitterte i første halvdel av juni.

Opprinnelig lovte Nav å ha ordningen klar 4. mai. I går ble det kjent at den ble utsatt til seinest midten av juni. Det betyr at mange permitterte fortsatt må vente lenge på pengene sine.

Regjeringen står på sitt: De som går på dagpenger får ikke feriepenger neste år

100 prosent

Det er satt av 8,7 milliarder kroner for å finansiere den statlige delen av permisjonstidsutbetalinger fram til og med oktober i år, der staten skal dekke 100 prosent lønn lønn i 18 dager – fra dag 3 til dag 20 som permittert. Fra og med dag 21 som permittert mottar folk dagpenger.

Nav har altså ennå ikke fått på plass utbetalingsordningen og anbefaler to alternative løsninger for dem som ikke har oppsparte midler å tære på: Søk om forskudd på dagpenger eller be om sosialstøtte.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy