JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-ansatt død etter knivangrep

Hanna Skotheim

En kvinne i slutten av femtiårene er død etter skadene hun fikk i et knivangrep på et Nav-kontor i Bergen mandag formiddag.

2021092011280020211006092156

redaksjonen@fagbladet.no

Den ene av de to Nav-ansatte som ble angrepet med kniv på Nav Årstad mandag morgen døde av skadene, har politiet fått bekreftet av Haukeland universitetssjukehus.

Den avdøde er en kvinne i slutten av 50-årene, skriver politiet i en pressemelding.

Den andre som ble skadd, er en kvinne i midten av 30-årene. Politiet opplyser at hun er lettere skadd.

De pårørende er varslet.

En mann i 30-årene ble pågrepet etter hendelsen, som politiet fikk melding om klokka 10. I 13-tiden ransaket politiet en adresse som den pågrepne er registrert på, meldte Bergens Tidende.

Politiet mottok melding om knivstikkingen på Nav Årstad klokka 10.02 og var på stedet etter kort tid. En gjerningsperson ble pågrepet kort tid etter at politiet kom til stedet, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

De to personene som ble funnet knivstukket, ble kjørt til Haukeland universitetssjukehus.

– Dette er en tragisk hendelse, sier Jostein Hestnes, direktør i Etat for sosiale tjenester, til BT.

Han bekrefter at det er to ansatte i Nav som ble knivstukket.

– To ansatte er skadet i en avtalt samtale med en bruker, sier Hestnes.

Overfor NRK bekrefter Hestnes at den drepte og den skadde er ansatt i Bergen kommune og Nav. Kommunen sitt kriseteam er varslet.

Det samme kontoret har tidligere vært åsted for lignende hendelser. I 2012 ble en mann arrestert etter å ha truet med å skyte alle på Nav, skriver NRK.

NRK har tidligere skrevet om at det er innført tiltak for å sikre de ansatte grunnet svært mange trussel- og voldsepisoder knyttet til Nav-kontoret på Danmarksplass i Bergen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy