Vold og trusler på jobb
Nav-ansatte vil trene mer på farlige situasjoner
I september 2021 ble en ansatt i Nav drept på jobb. Nå blir det satt inn flere tiltak for å bedre sikkerheten til de ansatte.
Torstein Bøe / NTB
En ny rapport har kartlagt sikkerheten i Nav. Nå blir det satt inn flere tiltak for å minske faren for vold og trusler mot ansatte.
20. desember 2021 ble Marianne Amundsen, som var ansatt i Nav, drept av en 40 år gammel mann på Nav Årstad i Bergen.
Mannen forsøkte også å drepe en annen Nav-ansatt.
– Etter tragedien på Årstad satte vi i gang en omfattende kartlegging av sikkerheten og arbeidet med vold og trusler i hele Nav. Rapporten derfra er viktig for vårt arbeid med å forbedre sikkerheten til de ansatte. Vi skal gjøre det vi kan for å redusere risikoen, og vi skal jobbe for at alvorlige hendelser kommer ned til et absolutt minimum, sier Nav-direktør Hans Christian Holte.
Ansatte etterlyser mer opplæring
Rapporten viser at ansatte og ledere ikke først og fremst ønsker fysisk sikring og barrierer når det er snakk om sikkerhet, men at de etterlyser mer opplæring og øving, skriver Nav i en pressemelding.
I rapporten blir det derfor foreslått mer opplæring, trening og øvelser for å bedre sikkerheten i Nav.
Det blir også foreslått at arbeidet med risikovurderinger styrkes, og at ansatte som opplever uønskede hendelser, får tettere oppfølging.
– Noen av tiltakene rapporten anbefaler, er vi allerede i gang med, og vi tar sikte på å ha på plass både rammeverk for opplæring og en tydeligere og utvidet minimumsstandard for sikkerhet i løpet av våren, sier Holte.
Ett år etter Nav-drapet: Arne mener enkle grep kan hindre at det skjer igjen