JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Går til sak etter Nav-skandalen

Nav-klient får 70.000 i erstatning etter å ha vært urettmessig fengslet: – Jeg opplever summen som latterlig

Kvinnen går nå til sak mot staten og krever større oppreisning.

Kvinnen går nå til sak mot staten og krever større oppreisning.

Hanna Skotheim

En Nav-klient som ble straffeforfulgt av Nav i seks år og urettmessig fengslet i 61 dager, har fått 70.000 kroner i erstatning. Nå saksøker hun staten.

2022042512321520220425123212

Kvinnen er et av ofrene i Nav-skandalen som ble avdekket i 2019 da det ble kjent at Navs praksis i saker om en rekke trygdeytelser var i strid med EØS-retten.

Statens sivilrettsforvaltning (SFR) har gitt kvinnen – som en av de første som får oppreisning etter skandalen – en erstatning på 70.000 kroner.

– Jeg opplever summen som latterlig. En trøkk i trynet for å si det på godt norsk, sier kvinnen til Aftenposten.

Hun beskriver prosessen fra da Nav anmeldte henne i 2015 for grovt bedrageri til hun ble frikjent i november 2021 som «en endeløs følelse av overgrep fra myndighetene».

– Det er ikke antydning til at de tar inn over seg hva de har gjort, og hvordan det har påvirket oss som mennesker, sier hun.

– Vi har fattet vedtak i tre saker hvor vedkommende har sonet fengselsstraff. De tilkjente oppreisningsbeløpene i disse sakene ligger på mellom 50.000 og 70.000 kroner, sier avdelingsdirektør Kristina Kjeverud i SRF.

Hun mener beløpet må ansees som en «betydelig oppreisningssum».

Kvinnen går nå til sak mot staten og krever større oppreisning.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy