JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Navs IT-systemer overbelastet av krisepakke

Ole Palmstrøm

Siden torsdag har 54.000 permitterte søkt Nav om krisestøtte, men etaten klarer ikke å betale ut pengene som krisepakken fra Stortinget legger opp til.

2020031810260820200318102605

Tirsdag meldte Nav at 84.000 flere er blitt registrert som helt arbeidsledige siden tirsdag uken før, en økning på 128 prosent. Årsaken var permitteringene som følge av utbruddet av koronaviruset.

Dagen før vedtok Stortinget at Nav skal utbetale full lønn til permitterte fra dag 2 til dag 20. Til vanlig er det arbeidsgiver som har ansvaret for det fram til dag 15. Deretter betaler staten ut dagpenger, som utgjør 62,4 prosent av lønna, skriver Klassekampen.

Nav har fått 45.000 søknader om dagpenger ved permittering på fem dager

p

– Dette har vært en unntakssituasjon som vi nesten ikke har vært borti før, og hele prosessen har gått veldig fort. Vi har ikke vært kjent med Stortingets tiltakspakke og de forslagene som kom i sin helhet før nå, sier beredskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav til avisa.

Fagbladets oppdaterte spesialside om korona

Han sier etaten jobber på spreng for å finne ut hvordan i IT-systemene kan endres for å tilpasses utbetalingene det legges opp til i krisepakka.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy