JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krigen i Ukraina

Nav-sjefen ber arbeidsgivere åpne dørene for ukrainere

Nav-sjef Hans Christian ber arbeidsgiverne være seg ansvaret bevisst og spørre seg hva de kan gjøre for å få sysselsatt så mange som mulig.

Nav-sjef Hans Christian ber arbeidsgiverne være seg ansvaret bevisst og spørre seg hva de kan gjøre for å få sysselsatt så mange som mulig.

Hanna Skotheim

Sju prosent av de 76.000 arbeidsledige i Norge er ukrainere. Nå ber Nav arbeidsgivere om å åpne opp døren og gi dem en sjanse.

2024042312110320240423121103

– Det er avgjørende at flest mulig ukrainere kommer i arbeid. Det er det som skaper inkludering og integrering i samfunnet. Det er det som gir flyktningene anledning til å utvikle samfunnsforståelse og språk i Norge, sier Nav-sjef Hans Christian Holte til Aftenposten.

Liselotte kan få 20.000 kroner mer hvis hun føder etter 1. juli

Dersom flyktninger ikke får arbeid, vil de etter hvert belaste kommunenes sosialbudsjetter.

Holte ber arbeidsgiverne være seg ansvaret bevisst og spørre seg hva de kan gjøre for å få sysselsatt så mange som mulig.

– Mange bransjer trenger mennesker. Selv om matchen ikke er perfekt, er min oppfordring å se på hva som skal til for at de kan bidra i helse- og omsorgssektoren og andre sektorer med åpenbar mangel på folk, sier Holte videre og påpeker at det er innført egne kurs for helsepersonell.

Tømreren Arild (43) vant jobben tilbake i retten. – Jeg ble stuet vekk

Generelt sett har Navs introduksjonsprogram blitt mer yrkesrettet, og deltakerne kan få deler av språkopplæringen i arbeidspraksis.

Regjeringen lempet også før jul på kravene til ukrainske yrkessjåfører, slik at de raskere kunne komme seg ut i jobb.

Karriereveileder Trine Lise Lyng i Joblearn er blant dem som arrangerer jobbkurs for Nav-søkere. Hun beskriver ukrainerne som pliktoppfyllende.

– De kommer med mye kompetanse. De kommer med mye erfaring. De trenger hjelp av oss til å overføre kompetansen til norske forhold, sier hun til Aftenposten.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy