JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-tillitsvalgt etterlyser økt bemanning

FRUSTRERT: Hovedtillitsvalgt Steinar Halvorsen i Nav Frogner mener at for liten bemanning fører til frustrasjon hos de ansatte, som ikke får gjort jobben sin godt nok. 

FRUSTRERT: Hovedtillitsvalgt Steinar Halvorsen i Nav Frogner mener at for liten bemanning fører til frustrasjon hos de ansatte, som ikke får gjort jobben sin godt nok. 

Tormod Ytrehus

Hovedtillitsvalgt Steinar Halvorsen i Nav Frogner i Oslo sier de Nav-ansatte er frustrerte over at de er for få til å gi folk skikkelig oppfølgning.

2021100710444720211007104446

Halvorsen er hovedtillitsvalgt for de Nav-ansatte på Frogner. Han har jobbet i Nav siden 2015 og svarer kontant «nei» på spørsmålet om bemanningssituasjonen er blitt bedre, skriver Dagsavisen.

– Vi er blitt verdensmestere i omorganisering. Men vi har ikke klart å omorganisere vekk det som er hovedproblemet: Vi er for få ansatte til å gi folk skikkelig sosialfaglig oppfølging, sier han.

– De som jobber med mottakere av økonomisk sosialhjelp hos oss, kan ha 80–90 personer å følge opp. Det sier seg selv at det ikke blir god nok sosialfaglig oppfølging når en veileder skal følge opp så mange personer, påpeker Halvorsen.

Fagforbundet-tillitsvalgt: «I sosialt arbeid må man ha tid til å møte mennesker og ha rom for å bruke skjønn»

Han mener at Nav-direktør Hans Christian Holte burde snakket mer om bemanningssituasjonen.

Holte understreker overfor Dagsavisen at Nav jobber med å frigjøre mer tid til oppfølging av brukerne.

– Vi jobber på flere måter for å få bedre kapasitet til å følge opp de personene som trenger oss mest. Vi utvikler stadig nye løsninger og mer effektive arbeidsprosesser som bidrar til at det frigjøres tid til mer oppfølging av brukerne, mener han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy