NHO kutter kraftig og fjerner 70 årsverk

Adminsitrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund,  varsler at staben må reduseres.

Adminsitrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, varsler at staben må reduseres.

Jan-Erik Østlie

For å kutte i medlemsavgiften reduserer NHO antall ansatte med 70 personer.

2016050913080020160509150112

torgny@lomedia.no

Arbeidsgiverorganisasjonen NHO har vedtatt å slanke organisasjonen. I løpet av tre og et halvt år vil det bli 70 færre ansatte i selve NHO. I dag har organisasjonen 300 ansatte. Nedbemanningen vil skje gjennom seniorpakker og andre frivillige løsninger.

• NHO varsler dette selv på sine egne nettsider

Det har lenge vært kjent at spesielt de bransjeorganisasjonene som har vært utsatt for krisa i oljeindustrien har vært misfornøyd med størrelsen på NHOs sentrale apparat. Det har også vært reist kritikk mot at det til dels har vært overlappende funksjoner i NHO sentralt og bransjeorganisasjonene.

I en brytingstid

– Vi er nå i en brytningstid for norsk næringsliv og for det norske samfunnet. Norge må omstilles, og norsk næringsliv er så til de grader en del av løsningen. Vi trenger sterke bedrifter som skaper og bevarer verdier og arbeidsplasser. Et sterkt NHO, som gir bedriftene en tydelig stemme, er derfor viktigere enn noensinne, sier Skogen Lund til NHOs nettsider i en sak som ble publisert rett før langhelga.

• Følg oss på Facebook

0,75 promille

Som et resultat av dette kommer kontingentsatsen i NHO til å bli senket fram mot 2020. NHO har i dag en kontingent som utgjør 0,9 promille av de ansattes lønn. Denne kontingenten er vedtatt senket til 0,75 promille i 2020.

Allerede i januar ble de NHO-ansatte orientert om kuttene, men det var først nå de fikk konkret beskjed om hvor mange færre det blir i organisasjonen.

Slik vil NHO øke lønnsforskjellene

• NHO må spare og kutter antall ansatte

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy