JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet

NHO-sjefen til Støre: – Kutt skatten for næringslivet

NHO-sjefen tar til orde for ytterligere skattekutt for det private næringslivet og dets eiere.

NHO-sjefen tar til orde for ytterligere skattekutt for det private næringslivet og dets eiere.

Martin Guttormsen Slørdal

NHO-sjef Ole Erik Almlid vil kutte skatten med mer enn ti milliarder kroner. Selskapsskatten ligger fast, svarer nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran.

2022031410513520220314105121

I Dagens Næringsliv tar Almlid til orde for ytterligere skattekutt for det private næringslivet og dets eiere, i tillegg til en reversering av skatteøkningen fra 2021 til 2022.

– I en usikker tid er det ekstremt viktig med langsiktighet i økonomien slik at forutsigbarheten for aktørene i markedet opprettholdes. Regjeringen kan gjøre noe med skattenivået nå, sier NHO-sjefen til avisa.

På mandag starter budsjettkonferansen der regjeringen skal legge grunnlaget for neste års statsbudsjett.

Nestleder Bjørnar Skjæran i Arbeiderpartiet avviser å gi skattekutt til eiere som det første regjeringen gjør på vei ut av pandemien.

– Selskapskatten ligger fast og er ikke økt, men de som har de største formuene, må bidra mer, samtidig som de med vanlige inntekter har fått skattelettelser. Det er rettferdig, og det foreligger ikke forhold som tilsier at vi bør endre kurs i skattepolitikken, sier Skjæran.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy