JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nordmenn er mer bekymret for dårlig stemning enn brann i jula

Frykten for brann er mye mindre enn frykten for dårlig stemning i jula.

Frykten for brann er mye mindre enn frykten for dårlig stemning i jula.

Colourbox.com

Frykten for brann når ikke frykten for dårlig stemning til knærne i jula. Tre av ti nordmenn er mest bekymret for høyt stressnivå og dårlig stemning.

2023120810192620231208102640

Frykten for brann kommer langt ned på listen, kommer fram i en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fremtind.

Kun to av hundre oppgir at brann i forbindelse med matlaging er det de er mest bekymret for i jula. Den manglende frykten bekymrer Therese Hofstad-Nielsen som er skadeforebygger i Fremtind.

Gullvakter i jula: Slik får du 5500 kroner for en vakt

– Jeg anbefaler nordmenn å fokusere mer på brannsikkerheten i jula. Det er få ting som er mer stressende enn en brann, sier Hofstad-Nielsen i en pressemelding.

Hun viser til en tidligere undersøkelse hvor én av fire nordmenn oppga at de hadde hatt tilløp til brann hjemme.

– Mange branner starter på kjøkkenet, i elektriske apparater eller ved bruk av levende lys og annen åpen ild. I desember er det høyt trykk på aktiviteter innenfor alle disse kategoriene. Derfor må vi passe ekstra godt på i tiden fremover.

Har du feriedagar til overs? Dette må du gjere

(©NTB)

edvin.stromme@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy